В УПЛ все ще хочуть створити єдиний телевізійний пул

Сьогодні в Києві відбувається зустріч між президентом УПЛ Володимиром Генінсоном, президентом іспанської Ла Ліги Хав'єром Тебасом та представником французької Ліги 1 Жеромом Перламутром

Як повідомляє Depo.Сектор з посиланням на Sport Arena, на цій зустрічі президент УПЛ вкотре нагадав про важливість створення єдиного телевізійного пулу в Україні.

"Ми виступаємо за централізацію продажів трансляцій найближчим часом, і щоб вона була втілена якомога швидше і якомога краще. Нам імпонує досвід Іспанії, де був створений спеціальний орган, який контролює абсолютно всі клуби - і "Реал", і "Барселону", і всі інші. У підсумку іспанці завдяки централізації продажів вирішили масу фінансових проблем.

Нам важливо, щоб футбол був як бізнес. Ми близькі до того, щоб централізувати продаж прав як на внутрішньому, так і міжнародному ринку. Це багато обговорювалося, і перший наш крок в цьому напрямку - інспекція всіх стадіонів та відвідування матчів. За основу беруться стандарти ЛЧ і ЛЄ.

Дуже багато було зроблено в напрямку іміджу - ребрендинг, нова емблема і гімн, поліпшення банерів. Ми вводимо справжній асоціативний ряд, а все разом це поліпшило впізнаваність УПЛ. Також ми суттєво поліпшили графіку і домоглися багатомовності для міжнародного ринку. Це допоможе нам бути впізнаваним в Європі і зацікавити інші країни.

Поки, на жаль, тільки 7 команд УПЛ погодилися брати участь в нашому експерименті і були виведені на міжнародний ринок. Кожен з них вже отримав певні гроші, монетизацію від трансляцій. Решта ж 5 клубів, на жаль, залишилися в стороні. Друга проблема - другий транслятор чемпіонату не прийняв нашу графіку, і клуби з цим транслятором залишилися без наших переваг", - заявив Генінсон.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme