У Греції запалав вогонь Олімпійських ігор-2024

8 травня естафета вогню прибуде до Франції: стартував відлік 100 днів до початку XXXIII Олімпіади

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
У Греції запалав вогонь Олімпійських іго…
Фото: сторінка у соцмережі Х The Olympic Games

Сьогодні біля руїн храму Гери у Стародавній Олімпії на півострові Пелопоннес, Греція урочисто запалили вогонь Олімпійських ігор-2024, які відбудуться у Парижі, передає Depo.ua з посиланням на сайт Олімпіади.

Вогонь запалила грецька акторка Мері Міна. Планувалося, що вогонь запалять від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала. Але сьогодні на місці церемонії було хмарно, тож організатори використали заздалегідь запалене полум’я з генеральної репетиції церемонії, що відбулася напередодні.

Відео запалювання олімпійського вогню.

Першим факел з вогнем поніс олімпійський чемпіон ігор 2020 року із веслування грек Стефанос Дускос.

Зазначимо, перша церемонія запалювання олімпійського вогню в її сьогоднішньому звичному для нас вигляді була проведена 1936 року, напередодні Ігор у Берліні, Німеччина.

Віднині протягом 11 днів 550 факелоносців нестимуть вогонь через всю Грецію на дистанцію понад 5 тисяч кілометрів, перш ніж на Всеафінському (Панафіней) стадіоні в столиці країни передадуть його організаторам паризької Олімпіади.

8 травня олімпійський вогонь прибуде у французький Марсель. До Парижу його доставлять 10 тисяч факелоносців протягом 68 днів. 26 липня вогонь Олімпіади буде запалений на "Стад де Франс" – головній арені Ігор-2024.

Нагадаємо, в Олімпії 776 року до нашої ери відбулися перші в історії Олімпійські ігри. Натомість 1896 року в Афінах відбулася перша Олімпіада сучасної доби.

33-ті за ліком літні Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня до 11 серпня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme