Українська красуня-дзюдоїстка виграла фінал чемпіонату Європи

На шляху до "золота" у хорватському Загребі Дарʼя Білодід послідовно здолала п’ятьох суперниць

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська красуня-дзюдоїстка виграла фі…
Українська збірна на чолі з президентом Федерації дзюдо України Михайлом Кошляком на чемпіонаті Європи у Загребі. У центрі - новоспечена чемпіонка Європи Дарʼя Білодід. Фото: Федерація дзюдо України.

Лідерка національної збірної України із дзюдо Дар'я Білодід, 23 роки, здобула золоту медаль у ваговій категорії до 57 кг на чемпіонаті Європи з дзюдо, що триває в Загребі, Хорватія, повідомляє Depo.ua за інформацією фейсбук-сторінки Федерації дзюдо України,

На шляху до перемоги киянка послідовно перемогла в сутичках із суперницями із Фінляндії, Азербайджану, Ізраїлю і Грузії. У фіналі ж Білодід зустрілася зі словенкою Каєю Кайзер, якій поступилася минулого року у чвертьфіналі Гран-прі Загреба.

Цього разу успіх був на боці нашої спортменки. Після 4 хвилин основного часу поєдинку для визначення переможця знадобився золотий рахунок (golden score). На 3-ій хвилині додаткового часу українка перемогла.

Це перше чемпіонство Дарʼї Білодід у ваговій категорії до 57 кг і загалом четверта медаль чемпіонатів Європи для лідерки збірної. 2017 і 2019-го Білодід здобувала "золото" європейського ґатунку, а 2021 року стала срібною призеркою у категорії до 48 кг.

Зазначимо, із 25 до 27 квітня в столиці Хорватії Загребі триває чемпіонат Європи-2024 із дзюдо. Серед понад 430 дзюдоїстів і дзюдоїсток із 47 країн максимальним складом представлена збірна України, до якої увійшли по дев’ять жінок і чоловіків, включно з лідерами збірної.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme