Бояться терористів з Азії: Французькі спецслужби радять скасувати урочисте відкриття Олімпіади в Парижі

Теракт у москві змусив європейських силовиків пильніше придивитися до вихідців із країн Середньої Азії

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Бояться терористів з Азії: Французькі сп…

Французька розвідка стурбована високою вірогідністю повернення до країни масового тероризму. Про це повідомляє  Europe 1, заявивши, що у четвер, 28 березня, міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен мав обговорити питання безпеки церемонії відкриття Олімпійських ігор із представниками Антитерористичного управління цієї держави (DGSI), інформує Depo.ua.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції із 26 липня до 11 серпня.

З посиланням на джерело у антитерористичній структурі французьке медіа пише, що терористична загроза на території країни "дуже висока".

"Французька контррозвідка побоюється повернення масового тероризму до Франції, здійснюваного з використанням бойової зброї або таранів транспортних засобів... Контртерористична служба прагне максимально уникнути сценарію скоординованої атаки в день церемонії відкриття Олімпійських ігор перед камерами з усього світу", - йдеться в повідомленні.

Запланований організаторами Олімпіади формат параду спортсменів на річці Сені в Парижі "містить надто багато ризиків, щоб його можна було залишити як є".

"Ми повинні перейти до плану Б", – сказало виданню джерело в розвідці.

Після недавнього теракту у підмосковному центрі "Крокус Сіті Хол" рівень терористичної загрози у Франції підвищено до максимального. У повідомленні йдеться про те, що за минулий тиждень спостерігався активний рух серед вихідців із Центральної Азії, тож французька розвідка спрямує увагу на громадян Туркменістану, Киргизстану, Казахстану і інших країн регіону.

Як раніше повідомляв Depo.ua, Міжнародний олімпійський комітет допустив російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі. При цьому представники держав-агресорок не братимуть участі в церемонії відкриття Ігор. Їхні медалі, у разі перемог, не з'являться в загальному заліку Олімпіади, а нагородження відбуватиметься без виконання гімнів держав.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme