Офшори і завищені ціни: Попередні дані аудиту в Українській асоціації футболу шокують

Аудитор повідомив про "діру" в бюджеті громадської організації у більш ніж мільярд гривень – куди пішли гроші футболістів

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Офшори і завищені ціни: Попередні дані а…

Українська асоціація футболу (УАФ) оприлюднила попередні результати перевірки її діяльності за 2015—2023 роки, яку проводить незалежна аудиторська компанія AC Crowe Ukraine. Про це інформує Depo.ua з посиланням на повідомлення УАФ.

У асоціації нагадують, що в січні цього року, після обрання на пост президента УАФ, Андрій Шевченко анонсував аудит діяльності асоціації за 2015-2023 роки, який проведе незалежний аудитор.

Для аудиту фінансового стану УАФ найняли компанію AC Crowe Ukraine. Наразі відомі перші результати її роботи: аудитор виявив значний відтік коштів Української асоціації футболу і повідомив про "діру" в бюджеті громадської організації завбільшки у 1 млрд 342,9 млн грн.

Найбільші збитки, згідно з повідомленням, завдані операціями з офшорними компаніями, втратою коштів через використання депозитів і завищенням вартості придбаних товарів, робіт і послуг.

Оприлюднені дані є попередніми. Остаточні результати перевірки обіцяють повідомити за три місяці.

Зазначимо, AC Crowe Ukraine належить до восьмої за розмірами міжнародної аудиторської мережі світу Crowe Global.

Як раніше повідомляв Depo.ua, 25 січня цього року екснападник київського "Динамо", італійського "Мілану", лондонського "Челсі", колишній головний тренер національної футбольної збірної України Андрій Шевченко став президентом Української асоціації футболу. Його кандидатуру на безальтернативній основі підтримали 93 з 94-ох присутніх учасників позачергового Конгресу УАФ.  Єдиний, хто не голосував, — сам Шевченко.

На посаді очільника УАФ Шевченко змінив Андрія Павелка, який обіймав це крісло з 2015 року. Від червня 2023-го до лютого 2024 року Павелко перебував у львівському СІЗО у справі про можливу корупцію при будівництві футбольних полів. Згадану справу Національне антикорупційне бюро відкрило 2018 року, відповідну підозру Павелкові й тогочасному генеральному секретарю УАФ Юрію Запісоцькому вручили 2022 року. 29 лютого 2024 року колегія Львівського апеляційного суду, розглянувши скаргу адвоката Павелка, скасувала рішення суду першої інстанції про арешт колишнього керівника футбольної організації. Зараз підозрювані ознайомлюються з матеріалами справи. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme