Українські футболісти не зіграють на Олімпіаді-2024 проти Мессі – ЗМІ

Зірка світового спорту не поїде на Ігри до Парижа: Хто замінить лідера

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські футболісти не зіграють на Олі…
Лео Мессі в момент найвищого тріумфу гравця: щойно він з командою Аргентини завоював титул чемпіона світу 2022 року в Катарі. Фото: фейсбук-сторінка ESPN FC.

Гравець №1 сучасного футболу аргентинець Ліонель Мессі, швидше за все, не візьме участі в Олімпійських іграх, які відбудуться в Парижі цього літа. Це випливає з повідомлення в пабліку у соцмережі Х All About Argentina. У повідомленні йдеться про рішення головного тренера олімпійської збірної Аргентини з футболу Хав'єра Маскерано щодо переліку вікових гравців, яких включать до заявки команди на Олімпіаду-2024, передає Depo.ua.

Згідно з регламентом, кожна футбольна команда – учасниця чоловічого турніру Олімпіади з футболу має право включити до своєї заявки 15 гравців не старших за 23 років і трьох футболістів без вікових обмежень.

Ліонель Мессі до цього списку, за даними пабліка, не увійшов. 24 червня форварду клубу із США "Інтер Майамі" виповниться 37 років, він міг потрапити на Ігри за квотою футболістів, старших за 23 роки.

Аргентинський паблік повідомляє, що в числі старших гравців аргентинці візьмуть із собою на Олімпіаду воротаря англійської "Астон Вілли", кращого голкіпера світу 2022 року 31-річного Еміліано Мартінеса, центрального захисника португальської "Бенфіки" 36-річного Ніколаса Отаменді й форварда англійського "Манчестер Сіті" 24-річного Хуліана Альвареса. Усі три футболісти – чемпіони світу 2022 року у складі національної збірної Аргентини.

Мессі в цьому переліку немає, тож, якщо довіряти оприлюдненій у соцмережі інформації, на Олімпіаду "зірка" не їде. Наразі невідомо, чи є це рішенням самого форварда, чи його "відчепив" головний тренер.

Можна припустити, що віковий форвард таки втомився. Раніше Ліонель повідомляв ЗМІ, що не планує виступати за Аргентину на наступному чемпіонаті світу 2026 року. Зауважимо, як капітан своєї національної команди Мессі здобув титули переможця Кубка Америки (Копа Америка) 2021 року і чемпіона світу 2022 року.

За збірну Аргентини Мессі дебютував 19 років тому, 2005 року, провів у її складі 178 матчів, у яких забив 106 м'ячів і є кращим бомбардиром в історії команди.

Ліонель є восьмиразовим володарем призу "Золотий м'яч" кращому гравцю світу, що є світовим рекордом. Стільки ж разів аргентинець володів титулом кращого футболіста світу за версією ФІФА.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри 2024 року відбудуться у Парижі (Франція) з 26 липня по 11 серпня.

Аргентина гратиме у групі B чоловічого футбольного турніру Олімпіади-2024. У цій же групі виступає і Україна, а також Марокко і один з переможців азіатської кваліфікації.

Матч групового турніру Олімпіади-2024 Україна – Аргентина відбудеться 30 липня у Ліоні.

Як раніше повідомляв Depo.ua, 2023 року молодіжна збірна України (вік гравців до 21 року) під керівництвом тренера Руслана Ротаня на чемпіонаті Європи U-21 дісталася півфіналу, завдяки чому вперше в історії України завоювала путівку на чоловічий футбольний турнір Олімпіади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme