UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

WADA виправдало ямайських спринтерів

Концентрація забороненого препарату в організмі спортсменів була мінімальною

Про це повідомляє Depo.Сектор.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) пояснило відмову від проведення розслідування у відношенні спринтерів з Ямайки, в пробах яких з Олімпіади 2008 року в ході повторних перевірок були виявлені сліди кленбутерола.

У прес-релізі WADA стверджується, що концентрація забороненої речовини була мінімальною і становила менше 1 нг/мл.

В суботу німецький телеканал ARD показав черговий фільм про допінг, в якому повідомлялося про виявлення кленбутерола в пробах сечі декількох спринтерів олімпійської збірної Ямайки з легкої атлетики. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) знав про це, але не почав розслідування.

WADA стверджує, що концентрація речовини знаходиться в діапазоні можливих випадків вживання зараженого м'яса. МОК озвучив ту ж позицію. Організації визнали безрозсудним розслідувати ці випадки і просити спортсменів довести, що виявлення кленбутерола пов'язано із зараженим м'ясом, особливо через вісім років після його вживання.

За даними ARD, збірна Ямайки привозила на Ігри свого кухаря, який готував з ямайських продуктів, тому ймовірність потрапляння кленбутерола в організм спортсменів цієї країни через м'ясо вкрай мала.

Кленбутерол є анаболічним стероїдів, який використовується для підвищення продуктивності спортсмена за допомогою збільшення м'язової маси і зменшення жирових відкладень.

В кінці січня МОК анулював результат збірної Ямайки в естафеті 4 x 100 м, яка завоювала золоті медалі Ігор-2008, через позитивний тест Нести Картера на заборонену речовину метілгексанамін. Тоді олімпійської медалі позбувся багаторазовий олімпійський чемпіон Усейн Болт, який брав участь в естафеті.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme