У Меркель заговорили про позбавлення Росії права на ЧС-2018

Країна, в якій не дотримуються елементарні громадянські права, в принципі не повинна проводити міжнародні турніри, вважає заступник голови фракції партії Меркель у бундестазі Фукс

Про це повідомляє Depo.Сектор.

Після масових затримань учасників антикорупційних протестів в Москві із застосуванням насильства поліцією німецькі політики відновили дискусії про можливий бойкот чемпіонату світу з футболу на Росії 2018 року, пише DW. З тих пір як в грудні 2008 року ФІФА вирішила провести світову першість в РФ, положення цивільного суспільства в цій країні різко погіршився, заявив у вівторок, 28 березня, уповноважений уряду ФРН з питань співробітництва з Росією Гернот Ерлер. У той же час він нагадав, що перегляд рішення про проведення першості світу на Росії знаходиться в "виключної компетенції ФІФА".

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Міхаель Фукс в свою чергу зазначив, що країна, в якій не дотримуються елементарні громадянські права, в принципі не повинна проводити будь-які чемпіонати світу. На думку політика, несприятлива ситуація з правами людини і безпекою призведе до того, що багато футбольні вболівальники утримаються від поїздки на Росію на ЧС-2018.

Бойкот міжнародних спортивних змагань повинен бути "рідкісним винятковим випадком", проте Росія вже не перший рік рухається в небезпечному напрямку, порушуючи міжнародне право і права людини, і це "абсолютно неприйнятно", підкреслив Міхаель Фукс.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme