Хто такі канадські хокеїсти, які вдягнули вишиванки на матч чемпіонату

Гравці канадської хокейної команди Dauphin Kings із міста Дофін у провінції Манітоба вдягли на гру проти команди Virden форму, стилізовану під українську вишиванку

Хто такі канадські хокеїсти, які вдягнул…

Як повідомляє Depo.Сектор, "Королі" були створені в 1967 році і в даний час грають в Credit Union Place, який відкрився восени 2005 року з місткістю 2500 вболівальників.

Зараз команда виступає в місцевій юніорській хокейній лізі (MJHL), це, так званий, підрозділ канадської молодіжної хокейної ліги (CJHL) і хокею Канади.

У цьому сезоні в команди справи складаються не найкраще. Dauphin Kings поки посідають третю сходинку з кінця турнірки. Проте в українській вишиванці хлопці перемогли в останньому поєдинку сусіда в турнірній таблиці 3:2.

Зазначимо, що місто Дофін, в якому разом із околицями проживає більше 8 тисяч осіб, відоме своє потужною українською громадою. Так, понад 41% населення міста має українське походження. Понад чверть мешканців розмовляють українською. Так звана, "Українська ніч" є традиційною. Минулого року, щоправда, там влаштували доволі дивну забаву - псевдоковбасу жбурляли в пральну машину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme