Президент ФІФА захищає розширення чемпіонату світу

Президент Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно прокоментував збільшення учасників ЧС до 48 команд, починаючи з 2026 року

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на BBC. "Це футбольне рішення. У кожного формату є свої фінансові переваги. Ми перебували в комфортній ситуації для прийняття рішення, заснованого на спортивній складовій. Це історичне рішення, яке свідчить про перехід чемпіонату світу в 21 сторіччя. На минулому чемпіонаті світу Коста-Ріка вибила Італію та Англію. Є й інші команди, які могли б проявити себе на світовій першості.

Вірю, що якість турніру може зрости. У багатьох країн з'явиться шанс пройти кваліфікацію, і вони будуть інвестувати гроші в футбол вищого рівня і футбол широких мас. Я ціную думку клубів. Ми не чіпаємо календар, дати чемпіонату світу і не збільшуємо навантаження для гравців. Ми будемо грати 32 дня, як і зараз. Максимум команда проведе сім матчів, як зараз. Буде 12 стадіонів, як зараз. Але при цьому ми даємо можливість більшій кількості країн здійснити мрію.

Євро-2016 був найцікавішим в історії. Всі команди повірили в свої шанси і стали проводити матчі з абсолютно іншим настроєм. Ми бачили вихід з групи таких команд, як Уельс, Ісландія, Північна Ірландія. Багато брали участь на турнірі вперше, хтось - вперше за дуже довгий час", - заявив Інфантіно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme