Андрій Шевченко: Дідівщини у збірній немає

По прибуттю у Загреб наставник української національної команди відповів на питання журналістів

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на sport-express.ua.

В кінці минулого тижня перед виїздом на австрійський збір у Андрія Шевченка через застуду сів голос, проте вчора в телефонній розмові він звучав бадьоро - і навіть знаходив у собі сили жартувати.

- Як себе почуваєте, Андрій Миколайович?

- Трохи краще. Погода в Бад-Тацмансдорфі останні пару днів цьому сприяла, та й лікарі збірної доклали всіх зусиль, щоб під час тренування футболісти могли мене чути навіть на найвіддаленішій ділянці поля. (Посміхається).

- Ваш медичний штаб кого завгодно за дві секунди поставить на ноги. Ось прихворів Руслан Малиновський, його участь в майбутньому матчі була під питанням, але процедури і пара крапельниць повернули його до тренувань. Він на останніх тренуваннях працював без обмежень?

- Пару днів Руслан пропустив через температуру. Однак у вівторок вже тренувався з усіма - як і в середу з ранку, перед виїздом з нашого австрійського табору в Загреб.

- У Бельгії Малиновському непогано вдаються "стандарти". Є думка, що саме йому ви доручите в матчі з Хорватією виконання штрафних ...

- Ну, це провокаційне запитання. (Сміється). Щоб так питати, треба бути твердо впевненим у тому, що за Малиновським заброньоване місце в складі. А рішення-то якраз поки немає. Ось визначимося зі складом - тоді і розподілимо завдання. На закритій для сторонніх очей і вух передматчевій установці.

- Не питаючи у вас стартовий склад, який, припускаю, сформований в тренерській голові по більшості позицій, спробую уточнити: чи є сьогодні в збірній штатний пенальтист? Євген Коноплянка з 11-метрової позначки в цьому відборі не забив, Андрію Ярмоленку пощастило більше. А є ж ще Євген Селезньов ...

- У команді до виконання пенальті повинні бути готові дві-три людини. А хто стане бити - вони вирішать між собою безпосередньо на полі. Якщо хтось не відчуває в собі впевненості - не сумнівайтеся, скаже про це чесно - і довірить удар партнеру.

- Повертаючись на мить до лазарету: гравці, які пропустили пару днів на самому початку збору Микола Морозюк і Тарас Степаненко теж в основній групі?

- Так, вони тренуються без обмежень.

- Запитав про це ось чому: на зборі в Бад-Тацмансдорфі працювали 27 футболістів, у заявку ж можуть бути внесені тільки 23. До виїзду в Загреб хтось відсіяний - або в столицю Хорватії приїхали всі гравці?

- Ми не відсіювали нікого. Приїхали всі, а хто не потрапить в підсумку в протокол - буде дивитися матч з трибуни "Максимір".

- Селезньов по приїзду в табір збірної привітав молодих гравців жартівливим: "А ви що тут робите, діти?" Резонне питання: в команді є дідівщина?

- (Сміється). Женя - веселий хлопець. Але якщо серйозно, то ніякої дідівщини в збірній немає і бути не може. Атмосфера в колективі відмінна, молоді та досвідчені хлопці у нас в абсолютно рівних умовах. І гарантом цього балансу є головний тренер.

- До речі, про "дітей". Подейкують, що ви вже прийняли рішення: дискваліфікованого Едуарда Соболя зліва в обороні замінить Микола Матвієнко ...

- Шанс вийти в п'ятницю з перших хвилин мають всі футболісти з нашої обойми. І шанс цей для всіх поки абсолютно рівний.

- Мирон Маркевич вважає, що відсутність ігрової практики у багатьох футболістів - навіть плюс: мотивації буде побільше. Чи згодні?

- Тут важко посперечатися: у гравців, які не виходять стабільно на поле в своїх клубах, прагнення проявити себе у збірній зростає багаторазово.

- А чи погодитеся з думкою абсолютної більшості фахівців і вболівальників, що нічия в Загребі - оптимальний результат?

- Будь-який результат, який принесе очки, для нас в цьому матчі буде оптимальним.

- Хорватські захисники кажуть: добре, що Шевченко вже не нападник, а тренер. Але ви, гадаю, і в новій якості готові піднести їх команді сюрприз?

- Наше завдання - показати в цій зустрічі свою гру. Не відступимо від тих засад, які сповідували восени на початку відбіркового циклу. Суперник сильний, в чому ми переконувалися неодноразово протягом багатьох років - в тому числі і на Euro 2016, де хорвати не поступалися жодному опонентові, а багатьох перевершували.
Результат, звичайно, буде мати велике значення, проте не меншим виявиться наше бажання подивитися, як ми виглядаємо зі своєю ігровою філософією на тлі такого серйозного супротивника.

- Чи ризикнете зіграти з Хорватією першим номером - і з Туреччиною в Коньї, наприклад?

- (Після паузи). Хто більше контролюватиме м'яч, покаже матч. Ми однозначно спробуємо нав'язати супернику свою гру, але ось чи дозволять це хорвати - побачимо на "Максімірі". Вся наша робота на зборі була спрямована на те, щоб бажане вдалося.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme