Чому оренда Мораеса в Китай – ідеальний бізнес для Суркіса

Нападник "Динамо" Жуніор Мораес на правах оренди до закінчення сезону 2016/17 виступатиме за китайський клуб "Тяньцзінь Цюаньцзянь"

Чому оренда Мораеса в Китай – ідеальний…

Новина про відхід Мораеса шокувала фанатів київського клубу і, на перший погляд, є підступним ударом по амбіціях команди. Але є дві обставини, які змушують поглянути на ситуацію з менш критичного боку. Перша – особливих амбіцій у "Динамо" навесні вже немає, друга – Мораес поки що їде в Китай у оренду і лише до завершення сезону 20016/17, тобто, якщо ми все вірно зрозуміли – до літа.

Знаючи про те, як щедро платять у Китаї за трансфери гравців, можна не сумніватися, що і оренда обійшлася шановному клубу "Тяньцзінь Цюаньцзянь" не безкоштовно. До того ж, китайці до літа беруть на себе і зарплатню футболіста, відповідно, "Динамо" отримує непогане поповнення до бюджету і розвантажує зарплатну відомість. І це дуже важливо для клубу і його власників, які, як ми знаємо, в останній час переживають непрості часи у фінансовому плані.



Чи зміг би Мораес, випадку, якщо б він залишився у клубі, допомогти "Динамо" наздогнати "Шахтар" і відіграти у "гірників" 13 очок відставання? Ні, не зміг би. До того ж не забуваємо про тривалу дискваліфікацію, яку отримав бразилець на весняні матчі (5 матчів). Чи може "Динамо" без Мораеса втратити своє друге місце в сезоні? Як показала зустріч з "Зорею" на вихідних, такий сценарій теж малоймовірний. Так, є ще кубок України, де допомога Мораеса не завадила б, зустрінься "Динамо" з "Шахтарем", але відмовлятися від щедрої пропозиції з Китаю заради одного матчу… такого Суркіс собі дозволити не міг. Так, ми не знаємо про всі подробиці угоди між киянами та "Тяньцзінь Цюаньцзянь", не знаємо сум, що фігурують в паперах, але сумнівів у тому, що в Піднебесній не пожалкували грошей, майже немає. Особливо враховуючи те, що все вирішилося перед самим закриттям трансферного вікна в Китаї.

А тому, оцінивши всі плюси та мінуси, можемо констатувати: "Динамо", як і "Шахтар" у випадку з Алексом Тейшейрою раніше, відпустило гравця, за якого запропонували великі гроші, тільки от на відміну від "гірників", кияни відпустили свою зірку не назавжди, а поки що лише у оренду і, хто знає, може вже влітку Жуніор Мораес знову одягне футболку столичного клубу? А поки що Ребров перевірить у дії молодих українців – Бєсєдіна та Яремчука. Ці хлопці потрохи доводять свої претензії на місце в основі і тепер у них точно буде набагато більше ігрової практики. Якщо виправдають сподівання – будуть грати в основі і надалі. Якщо ж ні – Мораеса можна буде повернути з Китаю "під Лігу чемпіонів", або ж спробувати придбати іншого форварда, якщо китайці захочуть викупити контракт Жуніора, бо в такому разі "Динамо" отримає ще більше грошей, ніж зараз, за оренду.



Нічого особистого – тільки бізнес. Тепер девіз "Динамо" стосовно кадрової політики звучить якось так? Подивимося, чи підтвердиться він і надалі, якщо пропозиції надходитимуть по гравцям, яких раніше вважали "недоторканими"? Думаємо, ви здогадалися, про кого мова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme