Гарячий шоколад: Як приготувати смачний зимовий напій

Цей напій пасує до прохолодних днів і здатен підняти настрій навіть у похмуру погоду

Журналіст відділу «Життя»
Гарячий шоколад: Як приготувати смачний…
Фото: Pixabay

Depo.ua пропонує спробувати приготувати гарячий шоколад за цими рецептами (також дізнавайтеся, як приготувати тірамісу).

Цей напій стає більш популярним ближче до зими, проте не обов'язково йти до кафе, аби ним поласувати. Приготувати склянку гарячого шоколаду можна і вдома, головне використовувати якісні продукти та не порушувати технологію, яку пропонують у рецептах. 

Рецепт гарячого шоколаду: класичний варіант

Рецепт гарячого шоколаду: класичний рецепт

Головна запорука успіху – справжній чорний шоколад, який містить не менше 70 відсотків какао. Звісно, варіювати солодкість та ніжність, як і консистенцію цього напою можна самостійно. 

Складові:

  • 70 грамів шоколаду з високим вмістом какао
  • 150 мл молока, жирністю 3.2%
  • 1 столова ложка тростинного цукру
  • сіль з Бретані, декілька кришталиків

Приготування:

1. Розламайте плитку шоколаду на дрібні шматки.

2. Сотейник сполосніть прохолодною водою і нагрійте молоко.

3. Додайте шоколад і мішайте вінчиком, доки шоколад не розтане.

4. Потім додайте цукор, проте не доводьте напій до кипіння.

5. Подавайте, коли трохи охолоне. Родзинкою стане додана сіль. 

Білий гарячий шоколад: рецепт

Білий гарячий шоколад: рецепт

Якщо полюбляєте небанальні і солодкі гарячі напої, тоді цей рецепт для вас. До того ж його можна пити тим, у кого алергія на шоколад та какао.

Складові:

  • Молоко жирне – 200 мл
  • Шоколад білий – 70 грамів
  • Збиті вершки – для прикрашання

Приготування:

1. Ламаємо шоколадку дрібно.

2. Молоко нагріваємо і додаємо шоколад.

3. Розмішуємо, доки шоколад не розтане, проте не доводимо до кипіння.

4. Переливаємо шоколад у гарне горнятко і збиваємо напій капучинатором.

5. Прикрашаємо зверху збитими вершками.

Гарячий шоколад вдома без шоколаду та молока: рецепт

Гарячий шоколад вдома без шоколаду та молока: рецепт

Як показує відомий пошуковик, люди часто шукають рецепт гарячого шоколаду без молока та шоколаду. Насправді йдеться про какао, яке можна робити без молока на воді, про напій з какао-бобів на рослинному молоці або дуже популярний керобовий напій. Що таке кероб і чим він відрізняється від какао, ми вже розповідали раніше, а зараз пропонуємо приготувати досить оригінальний напій без молока та шоколаду, проте з насиченим шоколадним смаком.

Інгредієнти:

  • мигдалеве молоко без цукру – 2 склянки
  • кероб у порошку – 2 столові ложки
  • кленовий сироп або рідкий підсолоджувач – 2 столові ложки
  • ванільний екстракт рідкий – пів чайної ложки
  • кориця та сіль – до смаку

Приготування:

1. Змішуємо усі складові у блендері.

2. Переливаємо у сотейник і варимо, але не доводимо до кипіння протягом 5-7 хвилин.

3. Розливаємо напій по чашках і даємо трохи охолонути

Смачного! 

 

 

 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme