Як легко та смачно приготувати тірамісу: Рецепт Ектора Хіменеса Браво

Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес Браво ділиться класичним рецептом відомого італійського рецепта десерту тірамісу 

Журналіст відділу «Життя»
Як легко та смачно приготувати тірамісу:…
Фото: Instagram Ектора Хіменеса Браво

Відомий ресторатор, шеф-кухар, зірка проекту "Майстер Шеф" на СТБ Ектор Хіменес Браво опублікував рецепт тірамісу в мережі. Depo.ua наводить зірковий рецепт легкого десерту з помірно солодким смаком та ароматом кави. 

Тірамісу: рецепт

ектор хіменес браво

На відео, яке Браво оприлюднив на своїй сторінці в Instagram, можна не тільки прочитати рецепт, а й побачити процес приготування. 

Інгредієнти:

Для крему

  • Жовтки - 5 шт.
  • Цукор - 125 грамів
  • Вершки 30% - 400 грамів
  • Сир маскарпоне - 425 грамів
  • Ванільний екстракт

Для основи та прикрашання

  • Заварна кава - 300 грамів
  • Савоярді - 400 грамів
  • Улюблений лікер - 30 грамів
  • Какао порошок

Приготування:

1. Жовтки збити з цукром до його розчинення, додати маскарпоне, збиті вершки і ванільний екстракт.

2. Каву змішати з лікером.

3. Савоярді вимочити у каві декілька секунд і викладасти до форми, зверху на печиво крем, знову шар савоярді і останній шар крему.

4. Покласти торт в холодильник на дві години і перед подачею на стіл прикрасити какао порошком.

Смачного!

Що таке тірамісу

тірамісу

З італійської назва десерту перекладається як "піднеси мене до неба". Вважається, що десерт з печива, жовтків, вершків, маскарпоне та кави з'явився у XVII столітті. Існує легенда, за якою в Сієні у Тоскані спеціально для Великого герцога Козімо III Медічі приготували десерт Zuppa del duca, що був вельми схожий на сучасний смаколик. Проте документальних підтверджень італійці так і не знайшли. Новий виток історії тірамісу починається у 60-х минулого століття. Тоді рецепт десерту з'являється на сторінках численних кулінарних довідників та кухарських книжок. У 2006-му у США виходить стаття про те, що, ніби-то, десерт було вигадано в США, у Мериленді. 

Головне, принаймні кілька десятиліть залишається майже незмінним рецепт тирамісу – до нього входить сир маскарпоне, вершки, печиво "Савоярді", какао-порошок, жовтки, лікер. Десерт викладають шарами, використовуючи велику форму, або порційні розетки. Дехто готує цей смаколик у слоїках. Наразі цей десерт є одним із найвідоміших у світі і його подають не лише в італійських закладах, а у багатьох інших кафе. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme