Як легко та смачно приготувати тірамісу: Рецепт Ектора Хіменеса Браво
Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес Браво ділиться класичним рецептом відомого італійського рецепта десерту тірамісу
- Головна
-
9 вересня 2021 20:00
Відомий ресторатор, шеф-кухар, зірка проекту "Майстер Шеф" на СТБ Ектор Хіменес Браво опублікував рецепт тірамісу в мережі. Depo.ua наводить зірковий рецепт легкого десерту з помірно солодким смаком та ароматом кави.
Тірамісу: рецепт
На відео, яке Браво оприлюднив на своїй сторінці в Instagram, можна не тільки прочитати рецепт, а й побачити процес приготування.
Інгредієнти:
Для крему
- Жовтки - 5 шт.
- Цукор - 125 грамів
- Вершки 30% - 400 грамів
- Сир маскарпоне - 425 грамів
- Ванільний екстракт
Для основи та прикрашання
- Заварна кава - 300 грамів
- Савоярді - 400 грамів
- Улюблений лікер - 30 грамів
- Какао порошок
Приготування:
1. Жовтки збити з цукром до його розчинення, додати маскарпоне, збиті вершки і ванільний екстракт.
2. Каву змішати з лікером.
3. Савоярді вимочити у каві декілька секунд і викладасти до форми, зверху на печиво крем, знову шар савоярді і останній шар крему.
4. Покласти торт в холодильник на дві години і перед подачею на стіл прикрасити какао порошком.
Смачного!
Що таке тірамісу
З італійської назва десерту перекладається як "піднеси мене до неба". Вважається, що десерт з печива, жовтків, вершків, маскарпоне та кави з'явився у XVII столітті. Існує легенда, за якою в Сієні у Тоскані спеціально для Великого герцога Козімо III Медічі приготували десерт Zuppa del duca, що був вельми схожий на сучасний смаколик. Проте документальних підтверджень італійці так і не знайшли. Новий виток історії тірамісу починається у 60-х минулого століття. Тоді рецепт десерту з'являється на сторінках численних кулінарних довідників та кухарських книжок. У 2006-му у США виходить стаття про те, що, ніби-то, десерт було вигадано в США, у Мериленді.
Головне, принаймні кілька десятиліть залишається майже незмінним рецепт тирамісу – до нього входить сир маскарпоне, вершки, печиво "Савоярді", какао-порошок, жовтки, лікер. Десерт викладають шарами, використовуючи велику форму, або порційні розетки. Дехто готує цей смаколик у слоїках. Наразі цей десерт є одним із найвідоміших у світі і його подають не лише в італійських закладах, а у багатьох інших кафе.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 10:36У більшості регіонів України оголосили штормове попередження
- 09:04"Відгомін тріумфу української музики в Нью-Йорку пролунає у Києві": у столиці 30 травня виступить "Київська камерата" з диригенткою Кері-Лінн Вілсон
- 08:34У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії: хто серед переможців
- 08:29На Харківщині внаслідок авіабомбардування постраждали троє людей – ОВА
- 23:51Шер пожартувала щодо своїх чоловіків, які набагато молодші за неї
- 21:38Україна чекатиме на F-16 від Нідерландів щонайменше 4 місяці
- 20:02 "Найгарячіше" на фронті було в напрямках Авдіївки та Новопавлівки
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 17:21 Раді пропонують продовжити воєнний стан та мобілізацію
- 16:54Сирський два дні був на напрямках, де рашисти готують наступ на Сході
- 15:15Уперше в історії дві українські тенісистки увійшли до світової "двадцятки" кращих
- 12:54Напередодні головного матчу футбольного сезону в Україні "Шахтар" і "Динамо" громлять своїх суперників
- 11:57Ворог скинув надпотужну авіабомбу ФАБ-1500 на Харківську область: Фото з місця ФОТО
- 11:22Рашисти намагаються посилювати тиск в районі Старомайорського, — Плетенчук
- 09:58Шмигаль — про можливість відправки західних військ до України: "Якщо прийде час — будемо раді"
- 09:36Окупанти атакували енергетичний об'єкт на Сумщині
- 08:46 У Харкові кількість поранених внаслідок удару по центру міста збільшилася до 16 осіб ФОТО
- 08:16Росіяни вночі атакували Україну 13 "шахедами"
- 23:35 В Швеції розпочалося "Євробачення" ФОТО Відео