Українські футбольні клуби отримали суперників на перших етапах єврокубків

"Дніпро-1", "Динамо" (Київ) і полтавська "Ворскла" стартують у новому європейському сезоні.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські футбольні клуби отримали супе…
Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

Сьогодні, 24 липня, у швейцарському місті Ньон відбулося жеребкування відбіркових раундів європейських кубкових футбольних турнірів сезону-2023/24, повідомляє Depo.ua.

У 2-му кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів-2023/24 дебютує віце-чемпіон України СК "Дніпро-1". Зустрінуться дніпряни із грецьким "Панатінаїкосом". Перший матч у цій парі пройде уже завтра, 25 липня, другий – 1 серпня.

У разі перемоги за підсумком двох поєдинків "Дніпро-1" вийде у 3-ій раунд кваліфікації Ліги Чемпіонів, де спробує позмагатися з грізним "Марселем" із Франції. Нагадаємо, за цей клуб виступає знаний український півзахисник Руслан Маліновський.

Якщо ж дніпряни програють грекам, то потраплять до третього раунду кваліфікації менш престижного турніру, Ліги Європи. Там їхнім суперником буде "Славія" (Прага, Чехія). Матчі пройдуть 10 і 17 серпня

Київське "Динамо", яке цього року виступатиме у найнижчому за рангом європейському клубному турнірі, Лізі конференцій, має статус сіяного і стартує з 3-го раунду ЛК. Суперником киян стане переможець пари "Арарат-Вірменія" (Вірменія) – "Аріс" (Салоніки, Греція). Динамівці перший матч проведуть на виїзді, а другий – на умовно домашній арені. Матчі третього раунду пройдуть 10 і 17 серпня.

У Лізі конференцій гратиме й "Ворскла" з Полтави, але почне вона з 2-го раунду, де цього четверга, 27 липня, і 3 серпня зустрінеться з командою "Діла" (Грузія).

Якщо виступ полтавців у другому раунді буде успішним, то наступним їхнім суперником, у 3-му раунді Ліги конференцій, стане переможець пари АПОЕЛ (Кіпр) – "Войводіна" (Сербія). Полтавська команда перший матч проведе умовно вдома, а другий – на виїзді.

Переможці пар третього раунду відбору отримають право зіграти в 4-му раунді плей-оф, жеребкування якого відбудеться 7 серпня.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme