Олімпійська збірна України з футболу програла свій перший в історії матч

У Японії команда тренера Руслана Ротаня поступилася місцевій збірній

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Олімпійська збірна України з футболу про…
Колаж: УАФ.

У межах підготовки до Олімпійських ігор-2024, які відбудуться в липні-серпні у Парижі, щойно сформована олімпійська чоловіча збірна України з футболу провела свій перший в історії матч. Дебютним суперником "синьо-жовтих" стала збірна Японії (гравці віком до 23 років), передає Depo.ua з посиланням на інформацію Української асоціації футболу.

Історична для українців гра відбулася 25 березня у японському місті Кітакюсю, розташованому на острові Кюсю у в префектурі Фукуока. Матч, в якому українці через низку причин, про які нижче, фактично не мали шансів на успішний для себе результат, завершився з рахунком 2:0 на користь господарів. Зазначимо, Японія U-23 невдовзі боротиметься за путівку на Олімпіаду від Азії.

Переліт у Японію, що тривав добу, і згаданий матч завершили тренувальний збір олімпійської збірної, який відбувся в угорському місті Сегед. Склад українських футболістів був експериментальним – Руслан Ротань не міг використати обойму гравців, які 2023 року під його керівництвом завоювали історичну для України путівку на футбольний турнір Олімпіади. Частина спортсменів були задіяні за національну і молодіжну U-23 команди України, які цими днями проводять офіційні матчі. Декілька ключових для команди гравців травмовані. Кадрові проблеми, а ще сильна злива під час гри, втома після перельоту і незвичні кліматичні умови визначили перебіг і результат поєдинку.

Експериментальний склад олімпійської збірної не зміг налагодити конструктивні дії і вчинити опір господарям. Японці мали перевагу, яку втілили у два голи, забиті у другому таймі. На 48-ій хвилині перший м'яч потрапив у рамку гостей після кутового, а на 76-ій господарі скористалися хаосом біля воріт українців.

Україна (U-23): Фесюн (Єрмаков, 60), Боль (Фарина, 46), Дідик (Дячук, 60), Мартинюк, Сич (к) (Маценко, 72), Назаренко (Федор, 72), Сігеєв, Шостак (Кулієв, 46), Шулянський (Кащук, 60), Желізко, Кухаревич (Кулаковський, 72).

Тренер: Руслан Ротань.

Арбітр: Льюїс Сміт (Англія).

25 березня. Фукуока. Kitakyushu Stadium.

Далі на олімпійську збірну України чекає підготовка до Олімпіади, зокрема, участь у товариському турнірі у Франції. 

Суттєва проблема тренерського штабу олімпійської команди – в тім, що матчі футбольного турніру Олімпіади не входять у офіційні "вікна" для збірних, коли клуби зобов'язані відпускати своїх футболістів. Тож доведеться домовлятися з кожним клубом окремо, щоб отримати у розпорядження Руслана Ротаня максимально бойовий склад.

Як раніше повідомляв Depo.ua, суперниками України на футбольному турнірі Олімпіади-2024 (група В) будуть збірні Аргентини, за яку може виступити легендарний Мессі, Марокко і третя команда відбору в Азії. Свої матчі у групі "синьо-жовті" проведуть 24, 27 і 30 липня.

Дві кращі команди групи вийдуть у стадію плей-оф Олімпіади.

Нагадаємо, влітку 2023 року збірна України (гравці віком до 21 року) вийшла у півфінал Євро-2023 серед команд свого віку і тим самим уперше в нашій історії завоювала право зіграти на Олімпіаді-2024.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme