Потенційна втрата для футбольної збірної: травмувався один з провідних українських футболістів

Віктор Циганков зазнав травми у грі чемпіонату Іспанії, натомість Олександр Зінченко відновлюється від пошкодження

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Потенційна втрата для футбольної збірної…
Віктор Циганков після травми. Скріншот трансляції матчу.

Український півзахисник Віктор Циганков, 26 років, відзначився гольовою передачею в матчі за "Жирону" у грі чемпіонаті Іспанії проти "Осасуни", передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

У попередніх чотирьох матчах Ла Ліги "Жирона" зазнала трьох поразок. Віктор Циганков, який лише нещодавно відновився від травми, забив у цих іграх два голи.

Натомість інший український легіонер каталонців, 26-річний форвард Артем Довбик, який раніше визнавався кращим гравцем туру в Ла Лізі і кілька разів – футболістом місяця в "Жироні", востаннє забивав ще у січні. Його серія без голів сягнула вже семи матчів.

На 13-й хвилині гри з  "Осасуною" Циганков отримав м'яча поза штрафним майданчиком суперників і віддав розрізну передачу на свого колегу Порту, який реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.

На 63-й хвилині матчу Циганков залишив поле, демонструючи дискомфорт у коліні. Під час боротьби за м'яч він вступив у контакт із суперником, що призвело до вигину внутрішньої частини коліна українця.

Після цієї гри, яка завершилася з рахунком 2:0, "Жирона" обійшла "Барселону" і повернула собі друге місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії. Відстань від лідера – мадридського "Реала" становить чотири очки.

Як раніше повідомляв Depo.ua, Циганков і Довбик отримали виклик у збірну України на плей-оф відбору до Євро-2024. Гра з Боснією і Герцеговиною відбудеться вже за 10 днів, 21 березня. В разі перемоги "синьо-жовті" у вирішальному матчі зустрінуться з переможцем пари Ізраїль – Ісландія. За інших умов ця друга гра матиме статус тренувальної.

Читайте більше: Став відомий склад команди, яка виборюватиме путівку на футбольне Євро-2024: хто у списку і кого з лідерів немає

Однак після вчорашньої травми можливість виступу Віктора Циганкова у вирішальних матчах збірної опинилася під питанням.

Натомість відновився від травми інший лідер національної команди, 27-річний півзахисник Олександр Зінченко. Учора він зіграв за лондонський "Арсенал", вийшовши на заміну у матчі 28-го туру англійської Прем'єр-ліги проти "Брентфорда".

Востаннє Зінченко з'являвся на полі 4 лютого, відігравши тайм проти "Ліверпуля" (3:1). Далі через травму українець пропустив п'ять матчів "Арсенала", чотири з яких "каноніри" виграли.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme