Український форвард утретє визнаний кращим гравцем іспанського футбольного клубу: цієї суботи може вийти проти мадридського "Реала"

В активі Артема Довбика від початку 2024 року – три голи і дві результативні передачі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Український форвард утретє визнаний кращ…
Артем Довбик. Фото: соцмережа Х клубу "Жирона".

За підсумками січня нападника збірної України і іспанського футбольного клубу "Жирона" 26-річного Артема Довбика втретє поспіль визнали футболістом місяця. Про це повідомив клуб на "Жирона" на своїх сторінках у соцмережах, інформує Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Раніше українець двічі визнавався кращим гравцем "Жирони" – в листопаді й грудні 2023 року. Також за підсумками грудня Довбик був визнаний кращим футболістом чемпіонату Іспанії.

Гравцем каталонської "Жирони" Довбик став у серпні 2023 року, перейшов до Іспанії з дніпровського "Дніпра-1". Його контракт розрахований до 2028 року. Авторитетний портал Transfermarkt оцінює актуальну трансферну вартість українця у 28 мільйонів євро.

За час виступів у складі "Жирони" в усіх турнірах Артем Довбик забив 14 голів і віддав 8 результативних передач. Наразі він ділить перше місце в поточному рейтингу кращих бомбардирів Ла Ліги-2023/24.

 січні 2024 року Артем провів шість матчів за команду з Каталонії: чотири матчі в іспанському чемпіонаті і два – в розіграшу Кубка Іспанії.

У матчі чемпіонату 24 січня із "Севільєю" (рахунок 5:1) Артем уперше забив три м’ячі в одній грі за іспанську команду. Також він віддав результативні передачі в січневих зустрічах з "Атлетіко" (4:3) і "Мальоркою" (2:3) у чемпіонаті й Кубку Іспанії відповідно.

Перший лютневий матч "Жирони" Довбик пропустив через травму коліна. Без нього команда вперше за п'ять матчів не забила жодного голу проти "Реала Сосьєдада" у чемпіонаті — нічия 0:0.

За повідомленнями, Довбик повернеться до складу у матчі "Жирони" проти мадридського "Реала", який відбудеться цієї суботи, 10 лютого.

"Жирона" наразі є лідером турнірної таблиці іспанського чемпіонату. "Реал" іде другим.

Також у складі каталонців вельми успішно виступає ще один український футболіст, півзахисник національної збірної Віктор Циганков.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme