Став відомий склад команди, яка виборюватиме путівку на футбольне Євро-2024: хто у списку і кого з лідерів немає

Перший із двох відбіркових матчів – уже за 13 днів

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Став відомий склад команди, яка виборюва…
Сергій Ребров. Фото: УАФ.

Сьогодні головний тренер національної чоловічої збірної України з футболу Сергій Ребров оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до березневих матчів національної команди. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Української асоціації футболу.

Менш ніж за два тижні, 21 березня, в місті Зениця, Боснія і Герцеговина, національна збірна України зіграє матч півфіналу відбору Євро-2024 проти команди господарів.

Початок матчу — о 21:45 за Києвом.

У разі успіху вирішальною для визначення володаря єдиної перепустки на Євро-2024 буде гра 26 березня у польському Вроцлаві з переможцем пари Ізраїль-Ісландія. За іншого результату гри у Боснії цей поєдинок матиме для України лише статус контрольного.

До цих ключових матчів у складі збірної України готуватимуться:

Воротарі: Георгій Бущан (Динамо Київ), Анатолій Трубін (Бенфіка Лісабон, Португалія), Андрій Лунін (Реал Мадрид, Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Денис Попов (обидва — Динамо Київ), Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — Шахтар Донецьк), Богдан Михайліченко (Полісся Житомир), Віталій Миколенко (Евертон Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний (Борнмут, Англія), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія).

Півзахисники: Олександр Зубков, Георгій Судаков (обидва — Шахтар Донецьк), Микола Шапаренко, Володимир Бражко (обидва — Динамо Київ), Олександр Піхальонок (СК Дніпро-1), Олександр Зінченко (Арсенал Лондон, Англія), Віктор Циганков (Жирона, Іспанія), Михайло Мудрик (Челсі Лондон, Англія), Сергій Сидорчук (Вестерло, Бельгія), Руслан Маліновський (Дженоа Генуя, Італія).

Нападники: Артем Довбик (Жирона, Іспанія), Роман Яремчук (Валенсія, Іспанія), Данило Сікан (Шахтар Донецьк), Владислав Ванат (Динамо Київ).

Резервний список: Дмитро Різник, Єгор Назарина (обидва — Шахтар Донецьк), Олександр Тимчик (Динамо Київ), Олексій Гуцуляк (СК Дніпро-1).

На пресконференції після оголошення списку головний тренер збірної України Сергій Ребров повідомив, що йому відомо про травму одного з лідерів збірної Олександра Зінченка. Гравець відновлюється, і Ребров сподівається, що півзахисник буде в основі команди.

Немає наразі у складі збірної через травму і півзахисника донецького "Шахтаря" Тараса Степаненка. Очільник команди не виключає, що за умови позитивної динаміки відновлення цей гравець може бути довикликаний на другу гру плей-оф.

Також прозвучало повідомлення про те, що не встиг відновитися від травми півзахисник столичного "Динамо" Андрій Ярмоленко. Проте Сергій Ребров розраховує на ветерана в наступних матчах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme