На мінорній ноті: "Динамо" Київ і "Дніпро-1" слідом за "Шахтарем" поступилися у завершальних матчах єврокубків

Для киян це найгірший виступ у Лізі Європи за всю історію клубу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
На мінорній ноті: "Динамо" Київ і "Дніпр…
Фото: "Фенербахче" Стамбул.

Усі три українські команди, "Шахтар" (Донецьк), "Динамо" (Київ) і "СК Дніпро-1", програли цього тижня свої зустрічі в межах останнього, 6-го туру єврокубків.

Донеччани свою гру з "Лейпцигом" у Лізі чемпіонів провели у середу, про що розповідав Depo.ua. А днем пізніше "Динамо" Київ у Польщі і "Дніпро-1" – у Нідерландах провели останні поєдинки в рамках групової стадії відповідно Ліги Європи і Ліги Конференцій УЄФА сезону-2022/23.

За їх підсумками у таблиці коефіцієнтів УЄФА Україна відкотилася на 16 позицію. Це дає право на участь у єврокубках через сезон чотирьом нашим командам замість п'яти. Зокрема, у Лігу чемпіонів можна буде заявити лише один клуб. Втім, у весняній частині євротурнірів "Шахтар" і "Дніпро-1" можуть виправити цю ситуацію.

Отже, у четвер увечері команда Мірчі Луческу так і залишилася з одним здобутим очком і останнім місцем у групі. У Кракові динамівці програли традиційному для себе у цьому сезоні опоненту, стамбульському "Фенербахче" – 0:2. У липні в другому ж раунді кваліфікації Ліги чемпіонів була зафіксована домашня нічия 0:0 на нейтральному полі у Польщі, а гостьовий поєдинок у Стамбулі кияни не без відчутної допомоги фортуни виграли в додатковий час – 2:1, не пустивши заможних турків до найбільш престижного клубного турніру Європи. Тож стамбульській команді було за що мститися українцям – вже у Лізі Європи, де жереб знов звів разом ці команди. Із двох проведених суперниками матчів у групі ЛЄ обидва завершилися перемогою турків – 2:1 у Стамбулі і вчора 2:0.

Спершу гра в Кракові була доволі рівною. Але кияни знов на рівному місці пропустили. На 23-ій хвилині юний Арда Гюлер перекинув м’яча у ворота після помилки на виході Бущана, який лише відновився після травми. А на 45+1 хвилині Вілліан Арао замкнув навіс з кутового. У другому таймі суперники не забивали, натомість на 68-ій хвилині був вилучений за два попередження Забарний. Саме центральний захисник отримав найгіршу оцінку за гру з-поміж киян від порталу WhoScored (4.6).

https://pic.sport.ua/images/media/orig/d4/42033.png

"Динамо" Київ: Бущан, Вівчаренко (Кендзьора, 71), Попов, Забарний, Тимчик, Шепелєв (Гармаш, 46), Сидорчук, Буяльський (Караваєв, 70), Ванат, Циганков (Діалло, 86), Бєсєдін (Кабаєв, 46).

Після гри Луческу традиційно для себе знайшов виправдання негативному результату. "Ми припустилися двох помилок, які дозволили "Фенербахче" виграти цю гру, - зауважив він, - Однак у другому таймі наші гравці проявили на полі характер". І знову говорив, що у його підопічних немає постійного місця для тренувань і свого стадіону.

"Зараз ми повернемося до України і почнемо в нормальному режимі грати в чемпіонаті, проводячи домашні матчі в Києві. Тому вже не матимемо проблем із постійними переїздами", - пообіцяв румун. Таким чином, іти у відставку – принаймні поки – він не планує.

Натомість "Дніпро-1" вчора пізно ввечері у останньому матчі в групі у Лізі Конференцій поступився у Нідерландах місцевому АЗ Алкмаар - 1:2. Українці посіли друге місце у групі, що дало їм змогу навесні зіграти у 1/16 фіналу турніру. Їхній суперник же потрапив до 1/8 фіналу Ліги.

​Нападник "Дніпра-1" Артем Довбик став кращим бомбардиром групового етапу Ліги конференцій. У шести матчах групового раунду українець забив 5 м'ячів і зробив 2 асисти. Його переслідувачі (7 футболістів) забили по 4 голи кожен.

Фото: ФК "Дніпро-1".

Відзначився Довбик і вчора, на 40-ій хвилині добивши м'яча у ворота господарів. На цей час рахунок уже був 1:0 – на 8-ій хвилині гол дніпрянам забив Одгар. А на 88-ій хвилині Павлідіс приніс перемогу господарям.

"Дніпро-1": Валеф, Адамюк, Сваток, Сарапій, Бузанелло, Бабенко, Піхальонок, Рубчинський (Когут, 86), Амаш, Назаренко (Кононов, 89), Довбик.

Жеребкування, за результатами яких своїх суперників дізнаються українські клуби, – донецький "Шахтар", що виступатиме навесні у Лізі Європи, і "Дніпро-1" у Лізі конференцій – відбудуться найближчого понеділка, 7 листопада.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme