Останній млинець згорів: Битий "Лейпцигом" "Шахтар" покидає Лігу чемпіонів

Донеччани не стрибнули вище голови і продовжать виступи у Лізі Європи.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Останній млинець згорів: Битий "Лейпциго…
Фото: ФК Шахтар Донецьк.

У Варшаві закінчився матч останнього, шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА у групі F. Донецький "Шахтар" номінально на своєму полі крупно поступився німецькому "РБ Лейпциг" із рахунком 0:4.

Головний тренер німців Марко Розе здобув сьогодні до своєї колекції черговий "скальп" команди гірників. 2020 року, і теж у листопаді, у статусі очільника "Борусії" (Менхенгладбах) він двічі принизив "Шахтар", яким тоді керував Луїш Каштру, – 0:6 у Німеччині і 0:4 у Києві на "Олімпійському".

Отримала сатисфакцію і команда з Лейпцига – першу гру в цьогорічній Лізі чемпіонів цей колектив програв "Шахтарю" 1:4. Сьогодні гірники сплатили цей "рахунок".

Бадьорий початок гри від молодих українців швидко і несподівано перервався холодним душем від гостей. На 10-ій хвилині помилка на лівому фланзі Судакова дала змогу Нкуну забрати м'яч і відпасувати Вернеру. Той увійшов до штрафного майданчика і пробив. Трубін удар парирував, але на того ж Нкуну, який добив м'яч у ворота. Наприкінці тайму гірники мали реальний шанс відігратися, але Мудрик не замкнув передачу.

Після перерви команда Ігоря Йовічевіча спробувала забрати ініціативу, але німці, отримавши більше простору, розірвали оборону "Шахтаря". На 50-ій хвилині Сімакан скинув на Сілву до лівої стійки, який на тлі хаосу в захисті гірників подвоїв перевагу гостей. На 63-ій хвилині Собослаї з пасу Нкунку прокинув через Трубіна м'яч на правий фланг штрафного майданчика, після чого бив уже у порожні ворота – 0:3.

Та й це були ще не всі неприємності для української команди цього вечора. На 68-ій хвилині Ольмо влучно пробив у дальній кут – 0:4.

Який результат – такі й оцінки. Аналітичний портал WhoScored низько оцінив дії українських гравців у матчі. Ніхто з футболістів "Шахтаря" не набрав більше за посередній бал 6.0. Найгіршим визнаний Судаков (5.4), який став "співавтором" першого голу. Найкращий гравець матчу – півзахисник німців Кристофер Нкунку: 8.6.

Отже, єдиний представник України у Лізі чемпіонів у сезоні 2022/23 припинив виступ у найбільш престижному європейському клубному турнірі. До плей-оф ЛЧ рушив "Лейпциг", а донеччани у лютому гратимуть в 1/16 фіналу другого за "рангом" турніру континенту – Ліги Європи. Їхнім суперником буде одна з команд, що посяде друге місце на груповому раунді Ліги Європи.

У паралельному матчі в цій групі "Реал" (Мадрид) розгромив удома "Селтік" (Глазго) - 5:1. Підсумкова таблиця групи набула такого вигляду:

Отже, попри один провальний матч, загалом результат виступу "Шахтаря" у Лізі чемпіонів, особливо беручи до уваги всі позаспортивні обставини, що супроводжували підготовку й ігри донеччан, сповна можна вважати вдалим. Чи прогнозував хтось перед стартом турніру, що молодий і недосвідчений склад гірників до останньої гри претендуватиме на весну у Лізі чемпіонів?..

ЛЧ, Група F. 6-й тур
2 листопада, Варшава, стадіон Війська Польського.
"Шахтар" - "РБ Лейпциг" – 0:4 (0:1).
Голи
: Крістофер Нкунку 10, Андре Сілва 50, Домінік Собослаї 62, Дані Ольмо 68
Шахтар: Анатолій Трубін, Тарас Степаненко, Артем Бондаренко (Дмитро Криськів 82), Богдан Михайліченко, Михайло Мудрик (Андрій Тотовицький 74), Микола Матвієнко, Лассіна Траоре (Данило Сікан 60), Георгій Судаков (Невен Джурасек 60), Юхим Конопля (Лукас Тейлор 60), Іван Петряк, Валерій Бондар
РБ Лейпциг: Яніс Бласвіх, Мохамед Сімакан (Бенджамін Хенрікс 67), Віллі Орбан, Андре Сілва, Тімо Вернер (Еміль Форсберг 19), Домінік Собослаї (Дані Ольмо 67), Крістофер Нкунку, Давід Раум, (Марcель Хальстенберг 67), Ксавер Шлагер (Абду Діалло 74), Йошко Гвардіол, Кевін Кампль
Попередження: Михайліченко 24, Тейлор 66, Сікан 90.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme