Хокейна збірна України виграла чемпіонат світу у своєму дивізіоні

Наступного сезону "синьо-жовті" виступатимуть на більш високому рівні

Хокейна збірна України виграла чемпіонат…
Фото: ФХУ.

Сьогодні, 3 травня, чоловіча хокейна збірна України перемогла на чемпіонаті світу в дивізіоні ІВ, який завершився у литовській столиці Вільнюсі. У завершальному матчі "синьо-жовті" обіграли господарку турніру Литву з рахунком 4:1, повідомляє Depo.ua з посиланням на Федерацію хокею України (ФХУ).

У першому і другому періоді зустрічі Україна закинула по одній шайбі (двічі відзначився Даниїл Трахт), не пропустивши жодної у свої ворота.

У третьому періоді Андрій Денискін закинув за Україну третю шайбу. І хоч господарі скоротили розрив і на останні хвилини зняли з гри воротаря, "синьо-жовті" забили ще раз: влучний удар на рахунку Олександра Пересунька.

Отже, на чемпіонаті світу-2024 збірна України здобула п’ять перемог у п’яти матчах з різницею шайб 31:2.

Україна втретє стала переможницею хокейного чемпіонату світу в третьому за рангом у світовому хокеї дивізіоні ІВ. Досі наша збірна перемагала в цьому дивізіоні у 2013 і 2016 роках.

Відтак наша збірна підвищилися в класі та 2025 року після семирічної перерви зіграє у другому за ліком дивізіоні ІА чемпіонату світу з хокею. Цей дивізіон Україна покинула 2017 року.

Найбільш корисним гравцем (MVP) чемпіонату світу-2024 у дивізіоні ІВ визнаний захисник команди України, капітан збірної Ігор Мережко. Його ж назвали кращим захисником ЧС-2024. 

Інший гравець збірної України Олександр Пересунько став кращим бомбардиром чемпіонату світу: на його рахунку 11 очок (5 шайб + 6 асистів).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme