ФІФА слідом за УЄФА може вже сьогодні пом’якшити санкції проти російських футболістів

Крок УЄФА, який дозволив грати на європейських аренах 17-річним російським футболістам, викликав нерозуміння у десятка футбольних федерацій.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
ФІФА слідом за УЄФА може вже сьогодні по…
Президент ФІФА Інфантіно отримав орден з рук путіна. Фото з відкритих джерел.

Керівний орган світового футболу – ФІФА розглядає можливість послаблення заборони на участь російських футболістів у офіційних змаганнях, пише видання Sky Sports, інформує Depo.ua.

Таке рішення може бути прийнято на засіданні Ради ФІФА вже сьогодні, 4 жовтня, щоб дозволити російським командам грати на чемпіонатах світу серед юнаків до 17 років, якщо представники країни-агресорки подолають відповідну кваліфікацію, повідомило джерело видання.

Турніром, через який російські збірні можуть кваліфікуватися на світову першість, може стати Євро-2024 серед дівчат (травень 2024 року). Натомість чемпіонат світу серед юнаків U17 відбудеться у грудні цього року, і його учасники уже визначені.

Заборона на участь росіян у офіційних змаганнях з футболу діє з моменту початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, розпочатого у лютому 2022 року. ФІФА тоді заявила про "повну солідарність з усіма людьми, які постраждали в Україні".

Але зараз світова організація хоче пом'якшити санкції за взірцем того, як минулого тижня керівний орган європейського футболу пом'якшив свою позицію щодо росії.

Кількома днями раніше, як повідомляв Depo.ua, а саме 26 вересня, виконком Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) допустив до міжнародних змагань команди з росії у віковій категорії до 17 років – за умови, що вони гратимуть без гімну, прапора і на нейтральній території. На думку європейських футбольних чиновників, діти не повинні бути покарані за дії, "відповідальність за які лежить виключно на дорослих".

Читайте більше: Зрада від УЄФА: європейська футбольна бюрократія допустила молодих росіян до участі в змаганнях попри чинні санкції

Українська асоціація футболу засудила це рішення й закликала переглянути його. Проти рішення УЄФА виступили федерації футболу Англії, Польщі, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії, Румунії. Збірні цих країн не гратимуть із росіянами в разі допуску останніх до змагань.

Також зазначимо, у вересні УЄФА вперше за півтора року призначив російську бригаду арбітрів на міжнародний матч збірних Вірменії і Казахстану у жіночій Лізі націй.

Ані ФІФА, ані УЄФА не виключили російський футбольний союз із числа своїх членів. До того ж УЄФА не позбавляє росію очок у таблиці коефіцієнтів.

Нарешті, нагадаємо, що 2019 року президент ФІФА Джанні Інфантіно отримав російський орден дружби з рук володимира путіна. Інфантіно звинувачували у корупції і зв'язках з росією, він лобіював збереження за рф статусу господарки чемпіонату світу-2018 попри окупацію російськими військами Криму. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme