ФІФА заборонила данцям футболки з гаслом "Права людини для всіх" на чемпіонаті світу в Катарі

Футбольна бюрократія боїться найменших натяків на політичні висловлювання довкола мундіалю.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
ФІФА заборонила данцям футболки з гаслом…
На знак протесту данці вирішили затінити деталі на своїх футболках - логотип федерації і шеврони. Фото: HINDUSTANTIMES.COM.

Збірній Данії з футболу заборонили носити тренувальні футболки з написом "Права людини для всіх" під час чемпіонату світу в Катарі, який відбудеться із 20 листопада до 18 грудня. Про це представник футбольної федерації Данії розповів агентству dpa, передає Depo.ua.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відхилила відповідний запит данців, повідомило джерело агентства. У своєму рішенні чиновники ФІФА послалися на правила організації, які забороняють політичні послання під час футбольних змагань під егідою ФІФА.

Зазначимо, у данському суспільстві, як і загалом у багатьох цивілізованих державах світу, є критичні настрої щодо ситуації з дотриманням прав людини в країні-господарці чемпіонату світу з футболу Катарі.

Минулого року британське видання The Guardian опублікувало повідомлення про загибель 6,5 тисяч мігрантів, залучених до будівництва стадіонів та інфраструктури ЧС-2022 в Катарі. Правозахисна організація Amnesty International вказувала, що мігрантів змушували працювати 12 годин на день без вихідних.

2021 року футбольна федерація Данії повідомляла, що її спонсори готові звільнити частину рекламної площі на тренувальних футболках національної збірної для напису про захист прав людини.

Недавно стало відомо, що футболісти збірної Данії поїдуть на ЧС-2022 без своїх родин на знак протесту проти порушення прав людини в Катарі. В такий спосіб гравці хочуть зменшити туристичний прибуток влади азійської держави від проведення мундіалю.

Крім того, технічний партнер збірної Данії Hummel навмисне затінив логотипи на футболках на знак протесту проти знецінення прав людини в Катарі.

На груповій стадії чемпіонату світу-2022 збірна Данії зустрінеться з Тунісом, чемпіонами світу Францією і Австралією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme