Зрада від УЄФА: європейська футбольна бюрократія допустила молодих росіян до участі в змаганнях попри чинні санкції

Тим часом збірна України з пляжного футболу відмовилася від участі в чемпіонаті світу через присутність там білорусів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Зрада від УЄФА: європейська футбольна бю…
Президент УЄФА Александр Чеферін (у центрі) не проти "зустрітися посередині" з диктатором путіним. Фото із соціальних мереж.

Виконком Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на засіданні у Лімассолі (Кіпр) 26 вересня дозволив допустити до міжнародних змагань команди з росії у віковій категорії U17.

Про це йдеться на сайті УЄФА, інформує Depo.ua.

Виконком УЄФА вирішив, що "російські команди другорядних гравців будуть знову допущені до змагань протягом цього сезону. У зв'язку з цим Виконавчий комітет звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило поновити російські команди U17 (дівчат і хлопців), навіть якщо жеребкування вже відбулося".

Згідно з ухваленим рішенням, матчі російських команд мають проводитися без використання прапора рф, гімну, національної ігрової форми і не на території росії.

Аргументуючи своє рішення, в УЄФА заявили, що "діти не повинні бути покарані за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконана, що футбол ніколи не повинен відмовлятися від посилів миру та надії. Особливо прикро те, що через конфлікт покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися у міжнародному футболі".

Водночас Виконавчий комітет знову засудив незаконну війну росії і підтвердив, що відсторонення від усіх інших команд росії (клубів і національних збірних) залишатиметься в силі до завершення "конфлікту в Україні".

Нагадаємо, з початком широкомасштабної фази російського військового вторгнення в Україну у лютому 2022 року УЄФА, як і ФІФА, відсторонили усі російські команди від змагань під своєю егідою. УЄФА скасував заплановані в росії футбольні заходи, як-от фінал Ліги чемпіонів у Санкт-Петербурзі-2023 й Суперкубок УЄФА 2023 року в Казані, а також розірвав спонсорський контракт з "Газпромом".

На тлі санкцій Російський футбольний союз вивчав можливість перейти до Азійської асоціації футболу, але не зважився на цей крок.

Миттєвою була реакція на згадане рішення виконкому УЄФА з боку Футбольної асоціації Англії (FA). Англійці заявили про незгоду з вчинком УЄФА, а збірна Англії відмовиться від матчів із росіянами, повідомляє The Telegraph.

Відома й офіційна реакція Української асоціації футболу (УАФ) на рішення виконкому УЄФА.

УАФ, ідеться в заяві, оприлюдненій на сайті організації, "рішуче засуджує сьогоднішнє рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 із рф".

В українській футбольній Асоціації зазначили, що українські команди не братимуть участі "в жодних змаганнях за участі російських команд", і звернулися до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати матчі за участі команд із рф.

Асоціація закликала УЄФА "переглянути дане рішення та залишити чинним попереднє рішення про повне відсторонення будь-яких команд із рф від участі в міжнародних змаганнях".

Зазначимо, сьогодні ж стало відомо, що чоловіча збірна України з пляжного футболу відмовилася від участі у фінальній частині чемпіонату світу-2024 через допуск до змагань команди білорусі. Про це ідеться у заяві пресслужби Асоціація пляжного футболу України.

"Виконуючи наказ №4435 Міністерства молоді та спорту України від 26 липня 2023р., який забороняє брати участь у міжнародних змаганнях, де також беруть участь спортсмени/команди, які представляють російську федерацію та республіку білорусь, збірна України з пляжного футболу не зіграє на чемпіонаті світу 2024 в ОАЕ (2024 FIFA Beach Soccer World Cup)", - сказано в повідомленні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme