"Динамо" і без Ярмоленка стане чемпіоном України

У київському "Динамо" розходяться думки щодо продажу Ярмоленка в "Евертон": президент Суркіс - за, а тренер Ребров - проти

"Динамо" і без Ярмоленка стане чемпіоном…

Андрій Ярмоленко більше не хоче грати у чемпіонаті України та в "Динамо" - це факт. Таку думку озвучував сам футболіст. Також це видно по його розвитку. Свого піку в українських реаліях він вже досяг. В Україні його замість подальшого прогресу чекає лише регрес. 

Футболіст хоче піти зараз, не бажаючи втрачати ще один рік в "Динамо". Він всеодно піде наступного літа, бо контракт з клубом завершиться. Але поки що за гравця можна виручити солідну суму - близько 20 млн євро. 

Після того, як Ігор Суркіс відхилив пропозицію англійського "Сток Сіті", здавалося, що він почав страждати футбольним самодурством у стилі Ігоря Коломойського. Над "Динамо" нависла подальша доля "Дніпра", який так і не зміг продати Коноплянку за гроші і той пішов у "Севілью" безкоштовно. 

Але тоді, коли майже вся футбольна спільнота України змирилася з тим, що Ярмола ще рік гратиме у Києві, на горизонті з'явилися "іриски". Англійський "Евертон" - той самий клуб, який "Динамо" трощило на "Олімпійському" весною в Лізі Європи (5:2), - вирішив купити футболіста. Британці пропонують 20 млн - сума, яка не може не влаштовувати Ігоря Суркіса. Здавалося б, англійські клуби, особливо середнячки, не будуть витрачати такі величезні гроші на футболіста без досвіду виступів у ТОП-чемпіонаті. Але "іриски" можуть собі таке дозволити.

"Евертон" - трамплін для Ярмоленка?

За минулий сезон, який "Евертон" завершив на 8 місці в АПЛ, клуб заробив понад 80 млн фунтів. (112 млн євро). Тренер "ірисок" Роберто Мартінез дуже хоче придбати українця, але для самого Ярмоленка британський клуб може стати трампліном, або, навпаки, ямою.

"Динамо" і без Ярмоленка стане чемпіоном України - фото 1

Справа в тому, що на позиції Ярмоленка в "Евертоні" досить велика конкуренція. 29-річний Макгіді, Баррі. Також "Евертон" нарешті викупив у "Барселони" права на правого вінгера Жерара Делуфе. 21-річний іспанець є вихованцем каталонців і може зіграти навіть форварда. За нього заплатили 6 млн євро. У 2013 році Делуфе грав за "Евертон" на правах оренди, потім була "Севілья". Зараз швидкісний футболіст готується з "ірисками", але у перших двох турах АПЛ у старті не виходив. Лише замінив Лукаку в матчі з "Саутгемптоном" на останніх хвилинах. 

"Іриски" в матчах з "Уотфордом" (2:2) та "Саутгемптоном" (3:0) грали за тактикою 4-2-3-1, або у 4 захисники, 2 опорники, 3 півзахисники та 1 форварда. Справа під атакою у цих двох матчах грали Баррі та Коне. Для Ярмоленка така схема і манера гри команди може бути цілком зрозумілою. Ребров використовує таку саму схему. Саме через це Мартінез і цікавиться футболістом, бо українець може бути ефективнішим на фланзі за Баррі, Коне та Макгіді. Ярмоленко вміє посилити атаку і добре взаємодіятиме із зірковим форвардом Лукаку. Довіра тренера Мартінеза може бути трампліном для футболіста. Але в Ярмоли, як і в Коноплянки та багатьох українських футболістів, є величезний недолік - він не вміє грати у відборі. Для Англійської Прем'єр-ліги ця якість для атакуючого півзахисника така ж важлива, як і вміння атакувати. Англійський футбол вимагає від футболістів максимальної самовіддачі, гри на атаку та оборону. 

Конфлікт в "Динамо"

Президент киян Ігор Суркіс виступає за продаж футболіста. Після того, як з "Динамо" у "Сандерленд" пішов Ленс, Суркіс отримав за оцінками ЗМІ 12-15млн євро. За 8 млн був придбаний Дерліс Гонсалес. Тепер можна зірвати набагато більший куш. Гроші в "Динамо" люблять, тому президент і почав домовлятися з "Евертоном" і переговори в Монако можуть стати фінальним етапом, але тренерський штаб киян - Ребров та Рауль - виступають проти трансфера. Головний аргумент штабу - попереду Ліга чемпіонів, а замінити Ярмоленка нема ким. 

Ким замінити футболіста

Чому втрата Ярмоленка неминуча для "Динамо" та ким його замінити - фото 2

Новоспечений "динамівець" з Парагваю Дерліс Гонсалес може зіграти правого та лівого вінгера. Футболіста купували, щоб замінити Ленса, але зліва також якісно може зіграти молодий 22-річний українець Мякушко. На позиції правого вінгера замість Ярмоли також може зіграти 32-річний Олег Гусєв. Але, звичайно, потрібно думати про повернення з оренди із "Чорноморця" Владислава Калитвинцева. Цей футболіст, якщо матиме практику в "Динамо", цілком може вирости у сильного гравця. Але, звичайно, лідерських якостей Ярмоленка він не має. 

Взагалі втрата Ярмоленка не критична для киян. Вони і без нього виграють чемпіонат України. А от грати без лідера у єврокубках буде важкувато. Незважаючи на це, логічним буде продаж Ярмоленка вже сьогодні, щоб вкласти зароблені гроші у пошук молодого і перспективного футболіста. Це футбольний бізнес, але чи хоче Суркіс заробляти на футболі? 

 

 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme