Суркіс підхопив від Коломойського футбольне самодурство

Ігор Суркіс славиться тим, що "запоров" європейську кар'єру багатьом талановитим футболістам, тримаючи їх у заручниках в "Динамо"

Суркіс підхопив від Коломойського футбол…

Президент "Динамо" Ігор Суркіс чимось схожий на власника "Дніпра" Ігоря Коломойського. Почуття гумору, звичайно, не таке гарне, а от бажання "наваритися" на футболістах - це у них спільне. З Коломойським бажання наживи вже зіграло злий жарт. Коноплянка втік до "Севільї" за безцінь. Ігор Суркіс не відпустив Ярмоленка у "Сток Сіті" і через рік, коли в гравця завершиться контракт, він піде безкоштовно. 

Для Суркіса та Коломойського футбольні клуби - дорога іграшка. Вони ніколи не почнуть заробляти на молодих талантах та гравцях. Коломойський хотів щось довести, мовляв, Коноплянка піде за ту суму, яку я виставив. Через це зірвалося два трансфери у "Ліверпуль" та "Рому", коли "Дніпро" ще міг заробити гроші. Кінцевий результат всім відомий. 

Ігор Суркіс спочатку підписує 5-річні контракти, потім виставляє колосальні за європейськими мірками відступні, і замикає гравців у "динамівській" клітці. 

Сага з Андрієм Ярмоленком, якого Ігор Суркіс відмовився продавати у "Сток Сіті", вичерпала наше терпіння. 

Ми пропонуємо Вам підбірку футболістів, яких свого часу Суркіс не продав у європейські клуби через жагу наживи.

Валентин Белькевич

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 1

В кінці 90-их на початку 2000-х "Динамо" без Белькевича банально не грало. Він був головним механізмом, розбудовником атак. Його передачі ставали гольовими. Світла футбольна голова Белькевича цікавила клуби з Європи. Втім, у 2001 році купити Белькевича хотів Рінат Ахметов. Тоді президентом "Динамо" ще був Григорій Суркіс, але справи клубу в основному вже вів Суркіс-молодший. Тоді Ахметов пропонував $8 млн за Белькевича. Але Суркіс відмовив. В майбутньому Ігор Суркіс хизуватиметься, що ніколи не прагнув заробляти на гравцях, тому і не продав Белькевича. Якщо відмова "Шахтарю" зрозуміла, то зовсім не ясно, чому "Динамо" тоді відмовляло "Фіорентині", яка також хотіла придбати футболіста.

В підсумку у 2008 році Белькевич пішов у "Інтер" з Баку в якості вільного агента. 

Андрій Несмачний

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 2

У 2006 році захисник Несмачний майже став футболістом "Блекберна". Домовленість між гравцем і клубом була досягнута. Суркіс також говорив тоді, що готовий відпустити футболіста, мовляв, за вигідну пропозицію у 1,5 млн євро. Англійський клуб погодився. А потім бац - Несмачний залишається у "Динамо". В 2011 році футболіст завершив кар'єру.

Максим Шацьких

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 3

У 2008 році "Динамо" отримало пропозицію від російського клубу "Крилья Совєтов". Все чудово, гравець готовий їхати до Росії. Ігор Суркіс також провів переговори і захотів 5,5 млн євро. У "Крилах" подумали, плюнули на Суркіса і купили значно дешевшого (1 млн євро) Яна Коллера, якому тоді було 35 років. Він наколотив 16 голів.

В підсумку Шацьких пішов з "Динамо" вільним агентом до "Локомотива" з Астани у 2009 році.

Горан Гавранчич

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 4

У 2005 році сербського захисника "Динамо" хотіли придбати відразу декілька європейських клубів. Італійська "Фіорентина" пропонувала 3,5 млн євро. Суркіс хотів 8 млн. І це не дивлячись на домовленість з футболістом, що у разі пропозиції від європейського клубу, "Динамо" його відпустить. 

У підсумку в 2009 році Гавранчич пішов вільним агентом у "Партизан". 

Артем Мілевський

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 5

Мабуть, найбільш захоплююча історія сталася з Артемом Мілевським - вихованцем славнозвісної академії Павла Яковенка. 

У 2006 році Суркіс говорив таке: "Порту" на мене не виходив. Але якщо навіть португальський клуб на мене вийде, я відразу скажу: Мілевський поки не продається ні за які гроші. Це той футболіст, який ще має послужити київському "Динамо".

У 2009 році він хотів отримати за Мілевського 20 млн євро. Тоді Мілю прагнули бачити в Італії та Англії. 

У 2013 році, коли Мілевський "забив" на футбол і "Динамо" з Блохіним, Суркіс відмовився відпускати його в італійський "Ліворно" за місяць до завершення контракту. В підсумку футболіст пішов вільним агентом у турецький "Газіантепспор", а зараз грає у хорватському "Хайдуку", хоча, більше сидить на лавці.

Євген Хачеріді

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 6

У 2013 році на Хачеріді почали полювання відразу кілька європейських клубів, включаючи і Ахметова з "Шахтарем". Казали, що Рінат пропонував киянам 12 млн євро. Суркіс відмовився з принципу. Також хотів придбати Хачеріді і "Трабзонспор" - також не вийшло.

Наразі Хачеріді в "Динамо" і підписав контракт до 2019 року. Потім він піде вільним агентом кудись.

Андрій Ярмоленко

Як Суркіс відбирає у футболістів європейське майбутнє - фото 7

Ось ми і підійшли до найцікавішого. Андрієм Ярмоленком останні два роки цікавляться клуби з Італії та Англії. Суркіс хоче отримати за футболіста мінімум 20 млн євро. У 2015 році, за словами Ярмоленка, була пропозиція від "Сток Сіті". Також була домовленість з Ігорем Суркісом. "Сток" готовий був запропонувати суму, яка б влаштувала президента "Динамо". 

Але Суркіс дав задній хід, Ярмоленко образився, сказавши, що не буде продовжувати контракт з "Динамо". Через рік футболіст може піти вільним агентом

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme