Борці Беленюк і Грушин здобули медалі європейського ґатунку і відмовилися від фото на п'єдесталі з агресорами

Легендарний олімпійський чемпіон з України готується до своєї останньої Олімпіади

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Борці Беленюк і Грушин здобули медалі єв…
Жан Беленюк здобув перемогу попри кров і травму. Фото: фейсбук Жана Беленюка.

Призери чемпіонату Європи-2024 з греко-римської боротьби, що триває у Бухаресті, Румунія, українські борці Жан Беленюк і Олександр Грушин відмовилися від спільних зі спортсменами з держав-агресорок фото на п'єдесталі під час нагородження. Про це повідомляє Depo.ua за інформацією сайту Дзеркало тижня.

Першу нагороду для України на цьому чемпіонаті приніс Олександр Грушин, який став срібним призером. У фіналі вагової категорії до 63 кг наш спортсмен мінімально поступився віцечемпіону світу Маммадову з Азербайджану.

У свою чергу, Жан Беленюк (категорія до 87 кг) завоював бронзову нагороду чемпіонату Європи-2024. Чемпіон Олімпійських ігор у Токіо-2020 і срібний призер Олімпіади-2016 не зміг кваліфікуватися для участі у фіналі, тому що у чвертьфіналі поступився ексросіянину Комарову, який зараз виступає за Сербію. Однак суперник українця виграв півфінал (а далі став чемпіоном континенту), що вивело Беленюка на "втішну" сутичку за "бронзу". Цю нагороду наш земляк не впустив, подолавши спершу угорця Такача, а далі азербайджанця Аббасова.

У поєдинку з останнім Беленюк зазнав серйозного розсічення голови з кровотечею, через що навіть зупиняли сутичку. На щастя, це не завадило українцю здобути свою шосту медаль чемпіонатів Європи.

Отримавши нагороди, українські борці полишили п'єдестал пошани і не стали фотографуватися зі спортсменами з країн-агресорок, які на цьому чемпіонаті виступають під нейтральним прапором.

Зокрема, Беленюк не став позувати для спільного фото на п'єдесталі з росіянином Комаровим і білорусом Маскевичем. А Грушин відмовився ставати для спільного фото з "нейтральним" представником росії Аллахьяровим.

На зображенні може бути: 5 людей та текст

Олександр Грушин (ліворуч) не став бруднитися спільним фото з представником країни-бензоколонки. Фото: фейсбук Асоціації спортивної боротьби України.

Раніше, у вересні 2023 року, Беленюк виборов "бронзу" на чемпіонаті світу в сербському Белграді і завдяки цьому отримав ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Борець заявив, що ця Олімпіада стане останньою в його кар’єрі.

Продовжуючи виступи у великому спорті, Жан Беленюк одночасно є народним депутатом України нинішнього IX скликання, його обрано за списками партії "Слуга народу".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme