Три кекси від Лізи Глінської: З ягодами, морквою та лимонний

Навіть ті, хто загалом не любить готувати, не проти час від часу поекспериментувати зі смачними десертами. Тим паче, якщо їх приготування не займає багато часу та сил

Журналіст відділу «Життя»
Три кекси від Лізи Глінської: З ягодами,…
Фото: Flickr

Відома українська блогерка та кулінарка Ліза Глінська поділилася власними рецептами кексів – одного з улюблених видів домашньої випічки українців. 

Суддя "МастерШефа" пропонує приготувати три варіанти кексів, якими сама Ліза Глінська часто пригощає гостей. 

ліза глінська

Чорничний кекс

Чорничний кекс

Складові:

  • борошно – 180 грамів
  • розпушувач – 8 грамів
  • вершкове масло (82%) – 150 грамів
  • цукор – 130 грамів
  • яйця – 150 грамів
  • цедра лимону

сироп:⁣ вода – 150 мл, цукор – 100 грамів

шоколадна глазур: шоколад – 100 грамів, рослинна олія рафінована – 10 мл, вишня – 10 грамів

Приготування:

  1. Розігрійте духову до 170 градусів.
  2. Форму змастіть маслом та притрусіть борошном.
  3. Борошно змішайте з розпушувачем. 
  4. Масло збийте з цедрою до стану помадки, додайте цукор та яйця.
  5. Додайте борошно з розпушувачем і гарно перемішайте.
  6. Покладіть тісто у форми, щоб форма була заповнена на 2\3. Поставте зверху вантаж і у духовку при 170 на 35-40 хвилин.
  7. Змішайте складові сиропу і доведіть до кипіння. 
  8. Зробіть сироп. Готові кекси витягнути із форми та просочити гарячим сиропом. 
  9. Розтопіть складові глазурі, додайте ягоди.
  10. Покрийте кекси глазур'ю і поставте до холодильника на 10 хвилин.

Лимонний кекс

лимонний кекс

Складові:

  • вершкове масло – 150 грамів
  • цукор – 120 грамів
  • цедра одного лимона
  • борошно – 160 грамів
  • мак – 40 грамів
  • розпушувач – 10 грамів
  • яйця – 100 грамів
  • лимонний сік – 40 грамів

лимонна глазур: лимонний сік – 30 мл, цукрова пудра – 100 грамів, цедра одного лимону

сироп: вода – 100 мл, лікер "Лимончелло" – 30 мл, цукор – 80 грамів.

Приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 170 градусів.
  2. М'яке вершкове масло збиваємо вінчиками до стану пасти. Додаємо яйця кімнатної температури, збиваємо, додаємо теплий лимонний сік та цедру і гарно перемішуємо. 
  3. Поєднуємо борошно, мак та розпушувач. Тепер додаємо цю суміш до яєчно-масляної.
  4. Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто і випікаємо 35-40 хвилин.
  5. Робимо сироп: цукор, воду та лікер доводимо до кипіння. 
  6. Просочуємо гарячий кекс, який витягнули із форми, гарячим сиропом.
  7. Робимо глазур: усе ретельно змішуємо та покриваємо кекс. 

Морквяний кекс із апельсиновою глазур'ю ⁣

Морквяний кекс із апельсиновою глазур"ю ⁣

Інгредієнти (із розрахунку на форму "цеглинка" 16х6 см та висота 5 см):

  • борошно – 130 грамів
  • розпушувач – 10 грамів
  • цукор – 140 грамів
  • цедра одного апельсина
  • дрібка солі
  • дрібка кориці
  • апельсиновий сік – 60 мл
  • олія соняшникова рафінована – 80 мл
  • морква, натерта на дрібній тертці – 250 грамів
  • волоські обсмажені горіхи – 150 грамів
  • глазур: апельсиновий фреш – 50 мл, цукрова пудра – 150 грамів, цедра одного апельсина

Приготування:

  1. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, цукор, корицю та цедру. Перемішайте.
  2. У іншій місткості змішайте горіхи, моркву, сік та олію. Не забудьте, що горіхи потрібно позбавити від лушпиння. 
  3. Змішайте обидві суміші.
  4. Форму змастіть олією і присипте борошном. 
  5. Випікайте при температурі 170 градусів впродовж 50-60 хвилин. Перевірте готовність спеціальною паличкою.
  6. Змішайте складові глазурі. Покрийте нею гарячий кекс, який витягли із форми.

Смачного!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme