Що приготувати на сніданок: Сирники, ліниві вареники та сирні пончики від Лізи Глінської

Українська кухарка Ліза Глінська поділилася рецептами сніданків, зроблених з м'якого сиру 

Журналіст відділу «Життя»
Що приготувати на сніданок: Сирники, лін…
Фото: Pixabay

Такими сніданками особливо смачно ласувати на вихідних, коли є час на щось складніше яєчні. Також читайте, як приготувати шарлотку

Ліза Глінська – переможниця шоу "Майстер Шеф", відома кондитерка, яка веде свій блог на YouTube та в Instagram. Ліза охоче ділиться рецептами та секретами приготування найскладніших кулінарних шедеврів. Також Глінська демонструє процес приготування та спілкується з прихильниками, допомагаючи їм готувати смаколики. 

ліза глінська

Фото: Instagram

Ліза Глінська поділилася рецептами сніданків з сиру в Instagram.

Ліниві вареники

Ліниві вареники

Класична страва, яку в Україні шанують. Доволі дієтичний сніданок, які сподобається як дітям, так і дорослим, а готувати його просто та швидко.

Складові:

  • жирний сир – 300 грамів
  • яйця – 50 грамів
  • борошно – 20 грамів
  • манка – 30 грамів
  • цукор – 20 грамів (для варки)
  • сіль – дрібка

Приготування:

  1. Сир перетерти крізь сито. Додати яйця, борошно, сіль та яйце.
  2. Воду з цукром довести до кипіння.
  3. Сформувати з тіста кульки і обваляти їх у манці.
  4. Покласти кульки у воду. Як вони спливуть, варити декілька хвилин.
  5. Подавати з йогуртом, сметаною, ягодами чи варенням. 

Сирники у духовці

Сирники у духовці

Такий варіант сирників є дієтичнішим за класичний рецепт, адже вони випікаються, а не смажаться на олії. 

Інгредієнти:

  • жирний сир – 400 грамів
  • яйця – 50 грамів
  • молоко – 120 мл
  • манна крупа – 40 грамів
  • дрібка солі
  • цукор (або замінники) – 30 грамів
  • кокосова стружка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку з конвекцією при 180 градусах.
  2. Перетріть крізь сито сир. 
  3. Молоко з манкою, сіллю та цукром доведіть до кипіння і варіть до загустіння на невеликому вогні.
  4. Додайте цю масу до сиру. Ретельно перемішайте та додайте яйце. 
  5. Сформуйте сирники і обваляйте у підсмаженій (протягом 7 хвилин при 170 градусах) кокосовій стружці.
  6. Випікайте протягом 15 хвилин.
  7. Подавайте сирники зі сметаною.

Сирники класичні

Сирники класичні

Класичний рецепт сирників знадобиться усім: і господарям, які лише починають цікавитися кулінарією, і більш досвідченим кухарям.

Інгредієнти:

  • сир 5% жирності – 500 грамів
  • яйце – 50 грамів
  • жовток – 40 грамів
  • цукор – 20 грамів
  • дрібка солі
  • борошно – 50 грамів
  • борошно для панірування – 100 грамів

Приготування:

  1. Перетріть сир крізь сито. Додайте цукор, борошно, сіль, яйце та жовток. 
  2. Ретельно вимішайте і починайте ліпити сирники.
  3. Поверхню вкрийте борошном і формуйте "шайби" за допомогою ножа. 
  4. Обсмажте сирники на пательні з розігрітою олією. 
  5. Викладіть сирники на паперові рушники, аби вони увібрали зайвий жир.

Сирні пончики з вишнею

Сирні пончики з вишнею

Ці пончики приваблюють ніжною текстурою і соковитою начинкою.  

Тісто

  • сир жирний – 400 грамів
  • борошно – 60 грамів
  • яйця – 50 грамів
  • цукор – 25 грамів
  • дрібка солі
  • ванільний цукор

Начинка

  • вишня без кістки – 150 грамів
  • крохмаль – 8 грамів

Приготування:

  1. Перетріть сир крізь сито. Додайте яйце і ретельно вимішайте.
  2. Додайте сіль, цукор і ванільний цукор.
  3. У сотейнику вишню з крохмалем доведіть до кипіння і дайте охолонути.
  4. Формуйте пончик, закладаючи начинку і заліплюючи тістом.
  5. Закиньте пончики у каструлю з олією чи фритюрницю. Готуйте, доки вони не стануть рум'яними.
  6. Викладіть пончики на паперовий рушник, аби вони позбулися жиру.
  7. Їсти пончики варто теплими.

Королівська ватрушка

Королівська ватрушка

Ця страва з сиру більш схожий не на варіант сніданку, а на десерт.

Складові (діаметр форми 22-24 см):

Тісто

  • Борошно – 200 грамів
  • цукор – 60 грамів
  • вершкове масло – 100 грамів
  • розпушувач – 5 грамів
  • сіль
  • кориця або ванілін
  • цедра апельсина або лимону

Начинка

  • жирний сир – 600 грамів
  • крохмаль кукурудзяний – 30 грамів
  • яйця – 150 грамів
  • вершки чи сметана жирні – 100 мл
  • цукор – 80 грамів
  • заморожена малина – 100 грамів
  • заморожена смородина – 100 грамів

Приготування:

1. Натріть вершкове масло (холодне) на тертці. Додайте борошно і перетріть.

2. До тіста додати цукор, цедру, розпушувач і сіль.

3. Готуємо начинку: поєднуємо сир, цукор та вершки. Пробиваємо суміш блендером.

4. Додаємо яйця і знову пробиваємо блендером. 

5. Додаємо крохмаль і знову збиваємо.

6. Беремо форму, застелюємо пергаментом. Викладаємо третину тіста. 

7. Виливаємо половину сирної начинки на тісто і розрівнюємо.

8. Тепер знову викладаємо ще частину тіста і усю начинку, яка залишилася.

9. Зверху викладаємо ягоди (слід розморозити, якщо вони не свіжі).

10. Викладаємо кінцевий шар тіста.

11. Випікати 50-60 хвилин при температурі 170 градусів Цельсія. 

Смачного!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme