Зрадник Тимощук оскаржує футбольні санкції проти себе в міжнародному суді

Справу "головного перевертня українського спорту" розглядає Спортивний арбітраж у Лозанні: українська федерація готує обгрунтування запроваджених проти нього санкцій.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Зрадник Тимощук оскаржує футбольні санкц…
Український зрадник у формі російського "Зеніта". Фото: Суспільне Спорт.

У провадженні Спортивного арбітражного суду (CAS), що працює у Лозанні (Швейцарія), перебуває справа колишнього українського футболіста, екскапітана національної збірної України (виступав у 2000-2016 рр., зіграв найбільше матчів за збірну в історії команди – 144) 44-річного Анатолія Тимощука, зазначає Суспільне Спорт, передає Depo.ua.

Попри військову агресію росії проти України Тимощук продовжує працювати в російському футбольному клубі "Зеніт" (Санкт-Петербург). Уродженець Луцька так і не засудив вторгнення росії до України.

Попри це він оскаржує в міжнародному суді запроваджені у березні 2022 року Українською асоціацією футболу (УАФ) санкції проти себе, а саме:

- УАФ позбавила зрадника отриманої ним в Україні тренерської ліцензії Pro,

- у Тимощука забрали відзнаки переможця і срібного призера чемпіонату, Кубка, Суперкубка України,

- виключили його з офіційного реєстру футболістів збірних команд України,

- довічно заборонили Тимощуку займатися футбольною діяльністю в Україні,

- УАФ звернулася до державної влади України щодо позбавлення Тимощука нагород і почесних звань: 2006 року його нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня, 2008-го він став заслуженим працівником фізкультури і спорту України.

На рішення Української асоціації футболу Тимощук подавав апеляційну скаргу, яка була відхилена 24 січня 2023 року апеляційним комітетом УАФ.

Читайте більше: "Головний зрадник українського футболу" Тимощук оскаржує позбавлення його всіх спортивних регалій

Після провалу апеляції в Україні Тимощук пішов позиватися у Спортивний арбітражний суд.

Українська асоціація футболу повідомила, що працює над підготовкою позиції у справі. Дату засідання CAS буде визначено окремо.

Нагадаємо, із 1995 до 2007 рр. Анатолій Тимощук виступав за луцьку "Волинь" і донецький "Шахтар". У складі "Шахтаря" виграв сім титулів: три чемпіонати, три Кубки, а також один Суперкубок України.

Далі виступав у російському "Зеніті", німецькій "Баварії" і казахстанському "Кайраті". Є володарем Кубка УЄФА і кубка Ліги чемпіонів УЄФА.

Після завершення кар’єри гравця повернувся до "Зеніта", де став тренером.

Проти зрадника діють не лише спортивні санкції. 7 січня 2023 року Рада національної безпеки та оборони України терміном на 10 років внесла прізвище Анатолія Тимощука до переліку підсанкційних осіб. Указ президента України Володимира Зеленського №4/2023 опублікований на сайті глави держави.

Заблоковано всі активи Тимощука в Україні, включно з тими, якими він може керувати опосередковано. Тимощуку заборонено в'їжджати до України, вести в нашій країні торгові операції, виводити капітал за межі держави тощо. Також Тимощука позбавили всіх державних нагород.

У день народження Тимощука, 30 березня 2022 року, Луцька міська рада позбавила колишнього гравця збірної України звання почесного громадянина міста.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme