"Головний зрадник українського футболу" Тимощук оскаржує позбавлення його всіх спортивних регалій

Підсанкційний любитель росії хоче повернутися до історії українського футболу через міжнародний спортивний арбітраж.
 

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Головний зрадник українського футболу"…
Фото з відкритих джерел.

43-річний уродженець Луцька Анатолій Тимощук, який працює тренером російського футбольного клубу "Зеніт" із Санкт-Петербурга і з початком повномасштабної фази російського нападу на Україну не припинив трудові відносини в країні-агресорі та не засудив дії росії, позивається до Української асоціації футболу (УАФ). Про це з посиланням на повідомлення у Телеграм журналіста Ігоря Бурбаса інформує Depo.ua.

Через Спортивний арбітражний суд, який працює у швейцарській Лозанні, колишній гравець національної збірної України намагається скасувати рішення Контрольно-дисціплінарного комітету УАФ (КДК УАФ) про запровадження відносно нього санкцій.

Нагадаємо, у березні 2022 року КДК УАФ затвердив санкції щодо Анатолія Тимощука. Вони передбачають:

— позбавити Тимощука А. О. тренерської ліцензії рівня Pro, виданої Центром ліцензування УАФ;

— доручити адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Тимощука А. О. всіх державних нагород та почесних звань;

— позбавити Тимощука А. О. всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубка України, Суперкубка України;

— виключити Тимощука А. О. з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ;

— заборонити Тимощуку А. О. займатися футбольною діяльністю на території України довічно.

На це рішення Тимощук подавав апеляційну скаргу. 24 січня 2023 року апеляційний комітет УАФ відмовив Тимощуку у задоволенні скарги та залишив рішення КДК у силі.

Інтереси Тимощука у Лозанні представлятиме болгарин Георгі Градєв, який представляв інтереси росіян у справі щодо їхнього відсторонення від змагань клубів і збірних. Ту спробу порятунку агресорів їхній захисник провалив.

За даними Бурбаса, розгляд "справи Тимощука" у міжнародному арбітражі буде недешевим задоволенням і обійдеться кожній зі сторін орієнтовно у 100 тис. євро.

Додамо, що проти зрадника діють не лише спортивні санкції. 7 січня 2023 року Рада національної безпеки та оборони України внесла прізвище Анатолія Тимощука до переліку підсанкційних осіб терміном на 10 років. Указ президента України Володимира Зеленського №4/2023 опублікований на офіційному сайті глави держави.

Заблоковано всі активи Тимощука в Україні включно з тими, якими він може керувати опосередковано. Тимощуку заборонено в'їжджати до України, вести в нашій країні торгові операції, виводити капітал за межі держави тощо. Також Тимощука позбавлено всіх нагород.

У день народження Тимощука, 30 березня 2022 року, Луцька міська рада позбавила колишнього гравця збірної України звання "Почесний громадянин міста".

Читайте також іще про кількох українських спортсменів, які стали зрадниками своєї країни під час війни: "Вітайте" – новий зрадник: ще одна легенда "Шахтаря" перебралася на росію

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme