"Зірка" українського жіночого карате роздумує про завершення кар’єри після скандалу із суддями на чемпіонаті світу

На світовій першості українці й українки завоювали три бронзові медалі та з вини суддів позбулися шансу на перше в історії "золото".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Зірка" українського жіночого карате роз…
Анжеліка Терлюга. Фото: НОК України.

Українська каратистка, срібна призерка Олімпійських ігор 2020 року, чемпіонка Європи 31-річна одеситка Анжеліка Терлюга у коментарі Суспільному Спорт не виключила, що завершить кар'єру після чемпіонату світу-2023, передає Depo.ua.

На чемпіонаті, який цими вихідними завершився в Будапешті (Угорщина), Терлюга здобула першу у своїй кар'єрі бронзову медаль з куміте (бою на татамі) у категорії до 55 кг. 28 жовтня українка мала зустрітися у двобою за "бронзу" з Фатем Саадаті із Ірану. Однак суперниця не вийшла на бій через травму, тож медаль дісталася Анжеліці.

Нагадаємо, минулої середи, 18 жовтня, Терлюга втратила нагоду поборотися за перше в історії "золото" для України на чемпіонатах світу з карате. У півфіналі ЧС українка програла олімпійській чемпіонці болгарці Івет Гарановій за рішенням суддів.

Як раніше повідомляв Depo.ua, після перемоги Анжеліки над суперницею з рахунком 14:11 судді повернули каратисток на татамі через свою ж помилку з вимкненим таймером. Після "відмотування" часу півфіналу суперниця з Болгарії довела сутичку до перемоги 6:4.

Терлюга і Федерація карате України звинуватили Світову федерацію карате у вкраденій перемозі.

"Досі не розумію усього, що сталося в середу. Повністю незадоволена результатом цих змагань. Мені потрібен час, щоб зрозуміти, чи хочу я залишатися у спорті", — сказала Терлюга Суспільному.

У свою чергу, можливість завершення Анжелікою кар’єри у спорті підтвердив Суспільному Спорт і старший тренер збірної України Олександр Тонкошкур.

Після півфіналу він сказав: "Це можливе завершення кар'єри Анжеліки на чемпіонатах світу. Наступний чемпіонат світу – за два роки, і вона мала гарно завершити. На жаль, ця ситуація їй не дала це зробити".

Загальним же підсумком виступу спортсменів і спортсменок – членів збірної України з карате на цьогорічному чемпіонаті світу стали три бронзові медалі. Окрім Терлюги, відзнаки такого ґатунку здобули Андрій Заплітний (категорія до 75 кг) і Валерій Чоботар (84 кг). Останній з наших медалістів у сутичці за "бронзу" переміг "нейтрального" росіянина Едуарда Гаспаряна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme