В українки вкрали фінал: судді позбавили каратистку Терлюгу можливості битися за "золото" чемпіонату світу

У призерки Олімпіади відібрали мрію після скарги суперниці-болгарки.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
В українки вкрали фінал: судді позбавили…
Анжеліка Терлюга. Фото: Федерація карате України.

Срібна призерка Олімпійських ігор 2020 року, чемпіонка Європи з карате 31-річна Анжеліка Терлюга з Одеси втратила нагоду позмагатися за першу в історії золоту медаль для України на чемпіонатах світу з карате.

Сталося це після того, як у півфіналі ЧС українка програла олімпійській чемпіонці Івет Гарановій — 4:6 за рішенням суддів, передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Бій відбувся на чемпіонаті світу з карате, який триває у Будапешті (Угорщина). На шляху до фіналу українка здобула чотири перемоги, гарантувавши собі медаль світової першості.

Зазначимо, Горанова є незручною суперницею для Терлюги: вона перемагала українку на двох попередніх чемпіонатах світу. І саме болгарка здолала Анжеліку у фіналі Олімпіади-2020 у Токіо.

Вчора ж на будапештському чемпіонаті світу Терлюга нарешті виграла сутичку з Горановою із рахунком 14:11 і пройшла до фіналу чемпіонату.

Проте збірна Болгарії подала протест, апелюючи до помилки суддів поєдинку, які затримали бій на 20 секунд через зіпсоване табло. Тому обидвох учасниць бою повернули на татамі. Судді повернули бій на позначку в 1:17 хвилини і відновили перевагу Горанової в рахунку – 5:4.

Після рестарту Терлюга поступилася – 4:6.

"У нас вкрали фінал", - відреагувала на ситуацію Федерація карате України у Інстаграм. У федерації провели паралель з прецедентом на ЧС-2014, коли бронзовому призеру, українцю Станіславу Горуні не зарахували перемогу над японцем Рюїчі Тані.

Сама ж Анжеліка Терлюга написала в Інстаграм, звертаючись до Всесвітньої федерації карате (WKF): "WKF, ви вкрали мій фінал, вкрали мою мрію. Сьогодні ви мене зламали. Чому я знову маю битися через [організаційні] або суддівські помилки? Чому ви так зі мною вчинили? Дайте якусь відповідь".

Тепер Терлюга  братиме участь у сутичці за бронзову медаль ЧС в Будапешті. Поєдинок відбудеться в суботу, 28 жовтня.

Поки  кращим результатом для України на чемпіонатах світу з карате є три срібні медалі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme