Жіноча збірна України з волейболу вийшла до 1/8 фіналу чемпіонату Європи

Сьогодні у матчі з однією з найсильніших у світі – збірною Польщі визначиться наступний суперник українок.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Жіноча збірна України з волейболу вийшла…
Жіноча збірна України з волейболу. Фото: cev.eu.

На чемпіонаті Європи з волейболу серед жінок українки здобули важливу перемогу на складним суперником – командою Словенії з рахунком 3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:17), передає Depo.ua з посиланням на фейсбук-сторінку Федерації волейболу України.

Завдяки цій перемозі, здобутій у бельгійському місті Гент у День українського національного прапора, 23 серпня, жіноча волейбольна збірна нашої країни вийшла до стадії плей-оф чемпіонату континенту і гратиме в 1/ 8 фіналу турніру.

Гра складалася дуже непросто для наших дівчат. Була програна перша партія. Однак завдяки вдалим замінам, які провів тренер України Іван Петков, вдалося "на тоненького" здолати суперниць у наступних сетах і загалом у грі.

Раніше на чемпіонаті Європи 2023 року Україна почала з поразки від Сербії (0:3), а далі перемогла Угорщину і Бельгію (двічі по 3:0).

Тож збірна України забезпечила собі щонайменше третє місце в групі, що позбавляє її необхідності зустрітися в 1/8 фіналу чемпіонату Європи з сильною командою Туреччини.

Разом із тим, сьогоднішня гра з Польщею, яка почнеться о 18.00 за київським часом, стане вирішальною у боротьбі за друге місце, яке поліпшить шанси команд пробитися до чвертьфіналу.

Результат цього поєдинку визначить суперниць України в 1/8 фіналу ЧЄ: Німеччина, Швеція або Чехія.

Трансляція матчу – на Суспільне Спорт.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з волейболу 2023 року серед жіночих збірних триває з 15 серпня до 3 вересня. Господарями турніру стали Італія, Бельгія, Естонія і Німеччина. 

24 команди розділені на чотири групи. По чотири кращі збірні з кожної шістки виходять до 1/8 фіналу. Матчі за медалі чемпіонату відбудуться у Брюсселі (Бельгія).

Чинним жіночим чемпіоном Європи з волейболу є Італія. "Срібло" ЧЄ два роки тому здобула Сербія, "бронзу" – Туреччина.

Жіноча волейбольна збірна України удруге поспіль виходить до плей-оф чемпіонату Європи: 2021 року "синьо-жовта" команда в 1/8 фіналу поступилася збірній Польщі – 1:3.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme