Жіноча збірна України з волейболу виграла Золоту Євролігу

У фіналі наші дівчата двічі розгромили шведок і піднялися у світовому рейтингу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Жіноча збірна України з волейболу виграл…
Мить тріумфу в Золотій Євролізі-2023. Фото: сайт Європейської конфедерації волейболу (CEV).

У другому фінальному матчі Золотої Євроліги-2023 серед жінок збірна України 9 липня у шведському місті Лунд перемогла команду Швеції з рахунком 3:0 (25:17, 25:22, 32:30) і здобула головну нагороду турніру, інформує Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Перший фінальний матч жіночої Золотої ліги Україна – Швеція відбувся 6 липня у румунському місті П'ятра-Нямц. У ньому команда тренера Івана Пєткова теж мала потужну перевагу, яка принесла переможний рахунок – 3:0.

Фото: сайт CEV.

Жіноча збірна нашої країни вдруге в історії виграла Золоту Євролігу, уперше таке досягнення підкорилося нашій команді 2017 року.

Також українська жіноча збірна з волейболу покращила свої позиції у рейтингу збірних – Україна піднялася на дві позиції і є 20-ою серед кращих команд світу. Саме завдяки рейтингу збірна стала учасницею відбору на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Цього літа й осені на вболівальників чекають доволі багато захопливих турнірів за участю українських жіночої і чоловічої збірних з волейболу.

За результатами виступів у Золотій Євролізі жіноча збірна України отримала перепустку на Кубок претенденток, переможниця якого 2024 року гратиме у найбільш престижній у світовому волейболі Лізі націй. Розіграш Кубка і перепустки у світову еліту відбудеться з 27 до 30 липня за участю восьми команд.

Із 15 серпня до 3 вересня українки виступатимуть на чемпіонаті Європи з волейболу, а 16-24 вересня зіграють у кваліфікаційному турнірі до паризької Олімпіади-2024, де суперницями команди Івана Петкова стануть Китай, Сербія, Домінікана, Нідерланди, Мексика, Канада і Чехія. На Олімпіаду поїдуть дві команди-переможниці.

Як раніше повідомляв Depo.ua, чоловіча збірна України з волейболу у фіналі Золотої Євроліги-2023 поступилася Туреччині. Попри це, чоловіки теж отримали право участі у Кубку претендентів, де 27-30 липня боротимуться з сімома іншими командами за одну путівку у волейбольну Лігу Націй. А із 30 вересня до 8 жовтня чоловіча збірна зіграє у відборі на Олімпіаду-2024.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme