Українські волейболісти поступилися туркам у фіналі Золотої Євроліги

Жіноча збірна з волейболу тим часом виграла перший матч півфіналу Євроліги у чешок.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські волейболісти поступилися турк…
Фото: ФВУ.

5 червня, чоловіча збірна України з волейболу поступилася Туреччині у фіналі Золотої Євроліги, інформує Depo.ua за повідомленням фейсбук-сторінки Федерації волейболу України.

Рахунок матчу - 2:3 (25:14, 22:25, 24:26, 25:22, 6:15).

Фаворитом фінального матчу вважалася наша збірна, яка потужно пройшла увесь шлях до вирішальної гри. І перша партія фіналу стала обнадійливою для "синьо-жовтих". Та під час перерви досвідчений італійський тренер Туреччини Альберто Джуліані вніс корективи в дії підопічних, і від початку другого сету вони заграли значно змістовніше. Остаточно переламали ситуацію турки у останньому вирішальному сеті.

Загалом виступ чоловічої збірної України у цьогорічній Золотій Євролізі заслуговує на компліменти: за весь турнір наші поступилися лише туркам. У групі з Бельгією, Хорватією і Північною Македонією команда тренера Угіса Крастіньша здобула шість "сухих" перемог з рахунком 3:0, вигравши при цьому всі сети із загальним рахунком 18:0. Україна стала першою командою в історії Золотої Євроліги, яка на груповому етапі не програла жодної партії. У півфіналі наша збірна перемогла господарку фінального турніру – збірну Хорватії (3:1).

Попри поразку у фіналі, виконано головне завдання: українці потрапили до числа учасників Кубка претендентів, який пройде в липні цього року в Катарі. Переможці цих змагань зіграють 2024 року в елітній Лізі Націй.

Це другий за три роки виступ чоловічої волейбольної збірної України у фіналі Золотої Євроліги. 2017 року українська збірна виграла Золоту Євролігу серед чоловіків, а 2021 року у фіналі турніру нашу команду перемогла та сама Туреччина.

Тим часом жіноча збірна України з волейболу у першому поєдинку півфіналу Золотої Євроліги в Румунії завдала "сухої" поразки міцній команді Чехії – 3:0 (25:22, 25:23, 25:17).

Другий матч у цій парі відбудеться цієї середи, 28 червня, у Чехії.

Якщо наші дівчата вистоять проти доволі сильних господарок майданчика, то жіноча збірна України вийде до другого свого фіналу Золотої Євроліги. 2017 року українки вигравали цей турнір.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme