Жіноча і чоловіча волейбольні збірні України успішно здолали груповий етап Золотої Євроліги

На наші збірні чекає Фінал чотирьох.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Жіноча і чоловіча волейбольні збірні Укр…
Унікальне фото: за день до волейбольного матчу у Скоп'є чоловіча збірна України зустрілася з "колегами" - футболістами збірної України (на фото в білому), які днем раніше у цьому ж місті у рамках кваліфікації Євро-2024 перемогли Північну Македонію - 3:2. Фото: ФВУ.

18 червня завершилися матчі групового етапу Золотої Євроліги з волейболу серед чоловіків і жінок. Обидві українські збірні перемогли своїх суперників і вийшли до наступного раунду, де боротьбу за нагороди продовжать четвірки найсильніших команд, інформує Depo.ua з посиланням на повідомлення у фейсбук Федерації волейболу України (ФВУ).

Жіноча збірна України завершила груповий етап поразкою від переможниці Золотої Євроліги минулого сезону – команди Франції з рахунком 1:3 (18:25, 25:21, 16:25, 21:25). Тож француженки взяли реванш за нещодавню поразку від України під час першого "побачення" (1:3).

Поєдинок пропускала досвідчена центральна блокуюча України Світлана Дорсман. Підопічні тренера Івана Пєткова достроково забезпечили собі путівку до Фіналу чотирьох, однак результат цього матчу мав значення: потрапити в 1/2 фіналу на посильну Швецію або непередбачувану Чехію. Зрештою, вийшов другий варіант, який апріорі не може не викликати хвилювання...

Турнірна таблиця:

Україна – 3 перемоги, 9 очок

Франція – 2 перемоги, 6 очок

Угорщина – 1 перемога, 3 очки

У півфіналі Золотої Євроліги 24 і 28 червня українські волейболістки у двох матчах поміряються силами з амбітними чеськими спортсменками. В іншому півфіналі сильніших між собою визначатимуть представниці Бельгії і Швеції.

Натомість чоловіча збірна України упевнено перемогла Північну Македонію у гостях – 0:3 (18:25, 24:26, 23:25).

Загалом на цьогорічному груповому етапі Золотої Євроліги підопічним Угіса Крастіньша вдався фантастичний результат – шість перемог і 18:0 за сетами в груповому раунді, зазначають у ФВУ, однак непокоїть відсутність реального підсилення із замін в канун Фіналу чотирьох.

Турнірна таблиця:

Україна — 6 перемог, 18 очок (5 матчів), 18:0 (різниця сетів)

Бельгія — 2, 6 (6), 8:13

Хорватія — 2, 6 (6), 9:15

Північна Македонія — 2, 6 (6), 8:15

У півфіналі наші хлопці проведуть матч проти старих знайомих , нинішніх господарів фінального турніру – хорватів, яких українці двічі впевнено обіграли в групі. У іншому півфіналі зіграють команди Туреччини і Чехії.

Поєдинки пройдуть 24-25 червня 2023 року у хорватському місті Задар.

Фінальні ж матчі Золотої Євроліги відбудуться 6-9 липня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme