Збірна України з футболу вперше виступить на Олімпіаді: відомі суперники і повний розклад матчів

Українська команда має шанс зійтися на полі з найсильнішим футболістом світу Мессі, який може зіграти за Аргентину

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з футболу вперше виступит…
Фото: УАФ.

У передмісті Парижа Сен-Дені, у штаб-квартирі столиці літніх Олімпійських ігор, відбулася церемонія жеребкування футбольних турнірів Олімпіади-2024, передає Depo.ua за інформацією Української асоціації футболу (УАФ).

Чоловіча збірна України отримала суперників у групі В, де гратиме команда тренера Руслана Ротаня. Це команди Аргентини, Марокко і третя команда відбіркового турніру в Азії, яка визначиться до 3 травня.

Повний склад груп чоловічого футбольного турніру Олімпіади-2024:

Група А: Франція, США, переможець плей-оф між командами Африки і Азії, Нова Зеландія.

Група В: Аргентина, Марокко, третя команда від Азії, Україна.

Група С: друга команда від Азії, Іспанія, Єгипет, Домініканська Республіка.

Група D: перша команда від Азії, Парагвай, Малі, Ізраїль.

За результатами ігор у групі В дві кращі команди зіграють у плей-оф із двома кращими із групи А.

Календар групи В

(час початку матчів зазначено київський)

24 липня 2024 року

Аргентина — Марокко (16:00, Сент-Етьєн)

Третя команда Азії — Україна (20:00, Ліон)

27 липня

Аргентина — Третя команда Азії (16:00, Ліон)

Україна — Марокко (18:00, Сент-Етьєн)

30 липня

Україна — Аргентина (18:00, Ліон)

Марокко — Третя команда Азії (18:00, Ніцца).

У футбольному турнірі Олімпіади, згідно з регламентом, беруть участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року (вік до 23 років). Додатково команди можуть внести до заявки трьох футболістів, старших за цей вік. Саме в такий спосіб на Олімпіаді-24 може зіграти 36-річний аргентинець Ліонель Мессі, володар усіх найвищих титулів у сучасному світовому футболі.

Формат олімпійського футбольного турніру: груповий етап, чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце. Фінал футбольного турніру Олімпіади-2024 серед чоловіків відбудеться 9 серпня в Парижі на стадіоні "Парк де Пренс".

У коментарі УАФ головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань зазначив: "Група випала досить сильна, утім, на Олімпіаді слабких команд і не буває. Аргентина не потребує рекомендацій, це один з головних фаворитів турніру, ще й, радше за все, з Мессі у складі. З Марокко невдовзі грає наша молодіжна збірна, тож побачимо потенціал африканців. Але всі знають, якими щедрими на таланти є команди із цього регіону. Свіжий приклад — виступ національної збірної Марокко на останньому чемпіонаті світу. Щодо третьої команди Азії, то, може, це буде Японія, з якою нам належить зустрітися найближчим часом?"

Нагадаємо, у межах підготовки до Олімпіади олімпійська збірна України із 17 березня проводить тренувальний збір в угорському місті Сегед. На понеділок, 25 березня, запланований товариський матч українців з молодіжною командою Японії (U-23) в місті Фукуока (початок — о 12:15 за київським часом).

Як раніше повідомляв Depo.ua, збірна України уперше в історії братиме участь у футбольному турнірі Олімпіади. Цей результат досягнуто завдяки успішному виступу молодіжної збірної нашої країни (U-21) влітку минулого року на чемпіонаті Європи-2023, де збірна Руслана Ротаня подолала Францію (3:1) у чвертьфіналі та вийшла до півфіналу Євро (там нашу молодь розгромила Іспанія – 1:5).

Чинним олімпійським чемпіоном з чоловічого футболу є Бразилія, яка у фіналі в Токіо-2020 здолала Іспанію – 2:1. Однак у відборі до Ігор-2024 в Південній Америці бразильці посіли третє місце і у Парижі не виступатимуть.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme