Збірна України з футболу перемогла резервістів англійського клубу

Команда під керівництвом Руслана Ротаня готується до першого матчу відбору на Євро-2024 проти Англії: Суперники вже стартували.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з футболу перемогла резер…
Фото: сайт УАФ.

Національна збірна України з футболу 23 березня провела спаринг з другим складом англійського клубу "Брентфорд". На тренувальній базі цього клубу команда Руслана Ротаня готується до матчу відбору чемпіонату Європи 2024 року проти збірної Англії, інформує сайт Української асоціації футболу, передає Depo.ua.

Матч був закритим для ЗМІ, не було й трансляції поєдинку. Перебувати на трибунах дозволили лише представникам офіційних делегацій команд і родинам українських футболістів, які мешкають за кордоном.

Для Руслана Ротаня цей спаринг був єдиною можливістю перевірити гравців у відносно наближених до офіційного матчу умовах.

У заявці на гру не було Ярмоленка, який відновлюється після травми, Сидорчука, що застудився, і Зінченка й Трубіна, яким дали перепочити.

Англійська команда виступила резервний склад з кількома гравцями першої команди.

Гра не була видовищною. В першому таймі після розіграшу кутового м’яч. Маліновський з "Марселя" з правого флангу подав, а захисник СК "Дніпро-1" Сваток у штрафному майданчику головою вразив ворота англійців.

Фото: сайт УАФ.

Перед другим таймом тренерський штаб українців майже повністю змінив склад команди – зі стартової одинадцятки на полі залишився лише київський динамівець Буяльський. Але ініціатива залишилася за командою Ротаня. На 65-ій хвилині півзахисник "Шахтаря" Судаков влучно пробив із-за штрафного. На фініші матчу Буяльський дивом із десяти метрів не влучив у ворота, пробивши над поперечкою. 0:2 – таким є остаточний підсумок тренувальної гри.

Контрольний матч. Брентфорд В (Англія) — Україна — 0:2 (0:1)

Голи: Сваток (22), Судаков (65).

Україна (1-ий тайм): Лунін, Караваєв, Сваток, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Маліновський, Бондаренко, Буяльський, Мудрик, Яремчук.

Україна (2-ий тайм): Шевченко, Мірошніченко, Попов, Сарапій, Соболь, Циганков, Піхальонок, Судаков, Буяльський, Коноплянка, Довбик.

Тренер: Руслан Ротань.

23 березня. Лондон. The Cherry Red Records Stadium.

Зазначимо, перший цього року для української збірної офіційний матч відбору Євро-2024 між збірними Англії й України відбудеться 26 березня в Лондоні на стадіоні "Вемблі" (початок — о 19.00 за київським часом).

Тим часом стартували матчі у відбірковій групі С Євро-2024, де грає і збірна України.

Італія вдома несподівано поступилася Англії1:2. Вже у першому таймі англійці відзначилися двічі: на 13-й хвилині забив півзахисник Райс, а наприкінці тайму Кейн реалізував пенальті, ставши рекордсменом збірної Англії за голами. У другому таймі італійці скоротили відставання – дебютант збірної Ретегі результативним ударом завершив контратаку господарів. Наприкінці гри захисник Люк Шоу за три хвилини отримав дві жовті картки, залишивши англійців у меншості. Відтак з українцями він не зіграє.

У іншому матчі в групі Північна Македонія удома перемогла Мальту2:1. Всі три голи були забиті після перерви.

Турнірна таблиця: група С

  1. Англія - 3 очки (1 матч), м’ячі 2:1
  2. Північна Македонія - 3 (1), 2:1
  3. Україна - 0 (0), 0:0
  4. Мальта - 0 (1), 1:2
  5. Італія - 0 (1), 1:2

У другому турі цієї неділі, крім матчу Англія – Україна, зустрінуться також Мальта – Італія.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme