Офіційно: Збірну України з футболу очолив Руслан Ротань

Наставник молодіжної команди готуватиме "синьо-жовтих" до матчу з Англією – це вже третя команда, якою він одночасно керує.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Офіційно: Збірну України з футболу очоли…
Графіка: Сайт УАФ.

Головний тренер молодіжної збірної України з футболу Руслан Ротань, 41 рік, тимчасово очолив національну футбольну збірну нашої країни, повідомляє сайт Української асоціації футболу (УАФ), передає Depo.ua.

Таким є рішення виконавчого комітету УАФ, ухвалене на пропозицію Комітету національних збірних Української асоціації футболу.

Не виключено, що Ротань, який, крім молодіжки, тренує ще й клуб Української прем'єр-ліги "Олександрія", перебуватиме на цій посаді лише одну гру – 26 березня у першому поєдинку відбору на Євро-2024 Україну на стадіоні "Вемблі" у Лондоні екзаменуватиме збірна Англії.

Та формально у ролі виконувача обов’язків головного тренера національної команди Ротань перебуватиме доти, доки набуде чинності контракт із потенційним постійним головним тренером збірної Сергієм Ребровим, перемовини з яким близькі до офіційного оголошення про успішне завершення.

Наразі Ребров працює головним тренером команди "Аль-Айн" із Об’єднаних Арабських Еміратів, його контракт з цим клубом добігає кінця у середині 2023 року.

Із Ребровим Українська асоціація футболу планує укласти контракт, який діятиме до 30 липня 2024 року. За взаємною згодою його термін можна буде подовжити до 30 липня 2026 року.

Зазначимо, попередником Ротаня на посаді головного тренера збірної України був Олександр Петраков, контракт із яким закінчився 31 грудня 2022 року. У січні 2023 року знаний український тренер очолив національну збірну Вірменії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme