Відомо, скільки заробить Ломаченко за неоднозначну поразку від Хейні

У нерівній пропорції: Український і американський боксери отримають 7 млн доларів на двох за бій у США, який може припинити кар'єру українця у спорті.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Відомо, скільки заробить Ломаченко за не…
Василь Ломаченко

Журналіст американського кабельного спортивного каналу ESPN US Майк Копінгер у своїх соціальних мережах опублікував пост, де розповів, скільки 35-річний українець Василь Ломаченко і 24-річний американець Девін Хейні заробили за поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. Про це пише Depo.ua.

Бій між українським і американським боксерами відбувся в ніч проти 21 травня у Лас-Вегасі (США).

За даними Копінгера, Девін отримає 4 млн доларів, тоді як Василь – 3 млн.

При цьому журналіст припускає, що Хейні може бути оштрафований за те, що штовхнув Ломаченка на церемонії зважування.

У цьому бою розігрувалися пояси чемпіона світу у легкій вазі за версіями WBC, WBO, WBA та IBF, якими наразі володіє американець. Суперники провели в рингу всі 12 раундів, після яких усі три судді – до речі, всі американці, – одноголосно назвали переможцем Хейні.

Щодо вердикту суддів негативно висловилися багато експертів і боксерів, які вважають, що в протистоянні перемогу мав здобути українець. Також рішення суддів засвистала глядацька арена поєдинку.

Зауважимо, народний депутат і чинний спортсмен, чемпіон світу і призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби Жан Беленюк написав у фейсбук пост, де виклав свою версія причин саме такого рішення суддів:

"Результат суддівських оцінок бою Ломачеко – Хейні це більше про бізнес ніж про спорт.. Наївно сподіватися, що Васі віддали би перемогу в такому бою, зважаючи на його вік, наявність вже двох поразок і перспективи на майбутнє. Американці – це про вміння рахувати гроші! Звісно, що непереможений молодий боєць з Америки більш цінний "актив" ніж 35-річний українець. І тут треба було діставати або нокаут, або тотальне домінування… Сам бій мені сподобався, цікавий та конкурентний".

Також додамо, що після бою, ще перебуваючи в рингу, відомий неоднозначними висловлюваннями на захист московської церкви в Україні виходеуць із Білгород-Дністровського Ломаченко сказав: "Прямо зараз я хочу повернутися додому, підтримувати мою країну та підтримувати мою православну церкву".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme