Дописався: Боксера Василя Ломаченка включили до списку державних зрадників. ФОТО

Численні пости спортсмена в соцмережах із московськими попами обурюють українців.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Дописався: Боксера Василя Ломаченка вклю…
Василь Ломаченко

Громадська організація "Чесно" додала колишнього чемпіона світу у трьох вагових категоріях, олімпійського чемпіона 2008 і 2012 років 34-річного Василя Ломаченка у список державних зрадників, який веде ця ГО.

Про це "Рух "Чесно" повідомив на своєму сайті, інформує Depo.ua.

До "чорного списку" Ломаченко потрапив після публікації на його сторінці в Інстаграм відео проповіді високопоставленого представника московської церкви в Україні Лонгіна, де той говорить, що "Українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви господньої і проти українського народу". Таким чином митрополит коментує обшуки, проведені СБУ у будівлях у низці регіонів країни та Києві, де мешкають представники московського патріархату в Україні.

У своєму коментарі до цього відео Ломаченко закликає читачів "показати, наскільки вони вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по-справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому".

На скандальну публікацію Василя Ломаченка з Лонгіном відреагував український скелетоніст Владислав Гераскевич:

Своєю чергою, відомий тенісист Сергій Стаховський у Інстаграм назвав Ломаченка "дебілом". "Яке щастя, що в мене є зброя і не треба боксувати з цим дебілом. Васю, Боже тебе храни, щоб я тебе не зустрів", – написав колишня перша ракетка України.

Також начальник штабу полку "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") публічно запропонував СБУ затримати Ломаченка за державну зраду і обміняти на наших військовополонених, що утримуються в росії.

Проте Ломаченко залишився на своєї позиціях. Після хвилі критики він написав у соцмережі: "Той, хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає. Усі мають вуха, але не всі мають вуха, щоб слухати".

Трохи раніше, у грудні 2022 року, Ломаченко опублікував фото, де він фігурує разом із одним з найбільш радикально антиукраїнськи налаштованих кліриків московської церкви в Україні, митрополитом Запорізьким Лукою, який перебуває під санкціями Радбезу України.

https://lh3.googleusercontent.com/r27x5TXwCHskA0nc_eqSLfTn7OjugW7KOftXBE34Zra7xD8hQNQa5721ZcZ9ptplsyCULA3nf6N2OUiSn9S0QxxH-f_tqhl7oWzT5xbPyTa74XM9xYNLafazBQyt1hi0sdIhCQO6zYHiDxSuPJPBkuw5F77kMraCfPeEIL3TZnK5qK6rTTzbEbf_nPa1Qw

Зауважимо, водночас із такими постами на сторінці Ломаченка у соцмережі містяться привітання до дня ЗСУ – причому російською мовою. Також повідомлялося, що на початку російського вторгнення до України боксер вступив до територіальної оборони у його рідному місті Білгороді-Дністровському на Одещині.

Крім Ломаченка, із числа спортсменів у реєстрі держзрадників від "Чесно" за замовчування російської агресії фігурує колишній футболіст, виходець з Волині Анатолій Тимощук, який мешкає у Санкт-Петербурзі та вважає, що "не все так однозначно".

Нагадаємо, як повідомляв Depo.ua, наприкінці жовтня 2022 року Василь Ломаченко повернувся у ринг після 11-місячної перерви. У Нью-Йорку у 12-раундовому бою за рішенням суддів він переміг Джемейна Ортіса зі Сполучених Штатів. Перемогу він відсвяткував з українським прапором на плечах.

Після бою Ломаченко заявив про готовність боксувати з Девідом Хейні за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme