Відомі три з чотирьох півфіналістів Кубка світу з футболу: Не всі фаворити витримали напругу боротьби

Турнір покинули бразильці, водночас уперше у півфінал вийшла команда з Африки.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Відомі три з чотирьох півфіналістів Кубк…
Марокканці стрибнули вище за іменитих португальців на Кубку світу в Катарі. Фото: FIFA.

На чемпіонаті світу з футболу в Катарі завершилися три з чотирьох матчів стадії 1/4 фіналу.

У ці хвилини відбувається остання гра цього етапу. Чинні чемпіони світу – збірна Франції з’ясовує стосунки зі збірною Англії. У середині другого тайму рахунок 2:1. Голи забили Орельєн Чуамені (17 хв., з передачі Грізманна) і Жиру (78 хв.) – у французів, і Гаррі Кейн (з пенальті, 54 хв.) у англійців.

Сьогодні, 10 грудня, збірна Марокко у столиці Катару Досі на стадіоні "Ель-Тумама" доволі впевнено перемогла команду Португалії з рахунком 1:0.

До початку матчу фаворитами вважалися саме португальці. Але по ходу поєдинку з’ясувалося, що європейцям за великим рахунком не було чим вразити опонентів. Певна перевага в першому таймі команди Фернанду Сантуша не втілилися в голи. Не виключено, в тому числі й тому, що у складі команди був відсутній її лідер Кріштіану Роналду. Тим часом марокканці поступово нав'язали супернику свою гру. А на 42-ій хвилині подача з лівого флангу після серії помилок потрапила до Ен-Несірі, який переправив м’яч у порожні ворота у боротьбі з голкіпером португальців.

Уже після гри головний тренер Португалії Фернанду Сантуш заявив, що не шкодує, що у другому матчі ЧС-2022 поспіль залишив Роналду на лаві запасних. Однак італійський журналіст Фабріціо Романо написав у твіттері, що збірна Португалії найближчими днями залишиться без головного тренера – Сантуша звільнять, як днями звільнили його колегу по збірній Іспанії Луїса Енріке (Іспанія вилетіла з ЧС, програвши в 1/8 фіналу команді Марокко у серії пенальті). Наступним тренером іспанців призначили наставника молодіжної збірної країни (U-21) Луїса де ла Фуента.

Та повернемося до сьогоднішньої гри Марокко і Португалії. Після перерви Роналду таки вийшов на поле, і португальці всіляко намагалася перевести гру хоча б у екстратайми. Але забити ще бодай мяч у цій грі не вдалося більше нікому. Далі, у півфінал Кубка світу в Катарі, йдуть марокканці. Уперше у історії футболу команда з Африки гратиме на такій високій стадії чемпіонату світу.

Цікаво, що головним арбітром матчу був Факундо Тельйо з Аргентини – країни, чия збірна продовжує виступи на чемпіонаті світу і гратиме у півфіналі. Деякі португальські футболісти після гри нарікали на суддівство і називали його упередженим.

У півфіналі 14 грудня о 21.00 (час київський) збірна Марокко зіграє з переможцем сьогоднішнього матчу ФранціяАнглія.

Вчора ж, 9 грудня, відбулися ще два матчі 1/4 фіналу Кубка світу-2022.

Збірна Аргентини з великою напругою сил здолала Нідерланди. Основний і додатковий час двобою цих команд завершилися із рахунком 2:2, а долю путівки у півфінал вирішила серія пенальті, у якій точнішими були південноамериканці.

Рахунок на 35-й хвилині відкрив аргентинський захисник Моліна, чудовий асист якому в розріз між гравцями суперника зробив Ліонель Мессі. Останній зрівнявся за гольовими передачами на Кубках світу із Дієго Марадоною, Раймоном Копа і Уве Зеелером. У них всіх по 8, а у Фрітца Вальтера – 10.

На 73-й хвилині Мессі забив сам, реалізувавши пенальті.

Але Нідерланди влаштували фантастичне повернення у гру за 10 останніх хвилин начебто програного матчу. Спершу Веґгорст забив на 83-й хвилині, а на 90+11-ій (!) хвилині після розіграшу штрафного Копмайнерс хитро відпасував на того ж Веґгорста, який зробив рахунок нічийним – 2:2...

У серії пенальті міцніші нерви виявилися у аргентинців: у Нідерландів не забили Ван Дейк і Бергейс, тоді як у південноамериканців схибив лише Енцо Фернандес.

Після гри пішов у відставку головний тренер нідерландців 71-річний Луї ван Гал. Відоме й ім’я нового очільника команди. Ним стане колишній тренер іспанської "Барселони" 59-річний Рональд Куман.

У матчі 1/2 фіналу Кубка світу-2022, що почнеться 13 грудня о 21:00, Аргентина випробує на міцність команду Хорватії.

Хорвати, своєю чергою, 9 грудня зробили, здавалося б, неможливе – пройшли на Кубку світу Бразилію. Основний час цієї гри голів не приніс. Під час першого екстратайму, на 105+1-ій хвилині, бразилець Неймар відкрив рахунок. Але на 117-ій хвилині хорват Петкович перевів гру у серію пенальті. У Бразилії пенальті не забили Родріго – його удар відбив голкіпер європейців Лівакович, а Маркіньюш – влучив у стійку. Так укотре не здійснилася мрія Бразилії про шостий титул чемпіонів світу. Зате хорвати на другому Кубку світу поспіль потрапляють до півфіналу. Минулого разу, на ЧС-2018, вони дійшли і до фінального матчу, де програли французам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme