Великий фінал: Як пройшли "Ігри нескорених"

У суботу, 14 вересня, на стадіоні "Піонер" у Києві відбулися національні змагання "Ігри нескорених" - фінальна частина відбору збірної України на міжнародні Invictus Games 2020 в Гаазі

Великий фінал: Як пройшли "Ігри нескорен…
Фото: Олександр Хоменко / depo.ua

Участь в "Іграх нескорених" узяли понад 200 учасників — українських ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, захворіли або були травмовані, захищаючи нашу країну. 

Змагання відбулися з шести видів спорту: легка атлетика (біг, стрибки в довжину, штовхання ядра, біг на візках), стрільба з лука, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, плавання, велоспорт на шосе (заїзди на спортивних та лежачих велосипедах). 

На локації працював дитячий майданчик, фудкорт, проходили спортивні майстер-класи та конкурси. Також діяли розважально-спортивні зони для відвідувачів. 

Відкрив "Ігри нескорених" президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, "Ігри нескорених" (Invictus Games) — це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. В іграх беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи та веслування в залі.

Перші Ігри нескорених відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

Фото: Олександр Хоменко / depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme