Українські клуби своїми виступами у єврокубках продовжують погіршувати футбольний рейтинг країни

І київське "Динамо", і "Дніпро-1" програли свої перші матчі у кваліфікаційних раундах.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські клуби своїми виступами у євро…
Фото: ФК "Динамо" Київ.

Обидва футбольні клуби з України, і "Динамо" (Київ), і "Дніпро-1", які грали свої матчі 10 серпня, з поразок стартували у кваліфікації відповідно Ліги конференцій і Ліги Європи.

Так, у першому матчі третього раунду відбору Ліги конференцій УЄФА – третього за престижністю європейського кубка з трьох, що існують, - "Динамо" у грецьких Салоніках програли місцевому "Арісу" — 0:1, передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

П’ята команда попереднього чемпіонату Греції і четверта команда української першості, якою в минулому сезоні стало "Динамо", провели загалом рівний матч із незначною кількістю гольових моментів і яскравих комбінацій.

Єдиний гол був забитий на 69-ій хв. із суперечливого пенальті. Після подачі з флангу м'яч поцілив в захисника динамівців Сироту, у якого суддя побачив гру рукою. 11-метровий реалізував Луїс Пальма — 1:0.

Наприкінці матчу рахунок міг зрівняти Андрій Ярмоленко, але господарів урятував голкіпер, іспанець Хуліан.

Динамівці грали без свого нападника Ваната і були доволі пасивними в атаці.

Матч-відповідь команди проведуть 17 серпня в Бухаресті (Румунія). Кияни, які є номінальними господарями цієї гри, мають тиждень на підготовку — запланована на найближчі вихідні гра динамівців в Українській Прем’єр-лізі із "Металістом 1925" перенесена.

Переможець пари "Динамо" (Київ) – "Аріс" зіграє у плей-оф кваліфікації із переможцем пари турецького "Бешикташа" і азербайджанського "Нефтчі" (перший матч завершився з рахунком 3:1 на користь турків).

Учора ж "Дніпро-1" програв свій перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи – другого за рангом європейського клубного турніру. У Чехії українська команда без шансів поступилася празькій "Славії" — 0:3.

Нагадаємо, до відбору Ліги Європи дніпряни потрапили, програвши у кваліфікації Ліги чемпіонів грецькому "Панатінаїкосу" із загальним рахунком 3:5.

Голи у матчі зі "Славією" забили Шранц (5 і 37 хв.) та Валлем (81 хв.). Причому третій гол чехи провели, перебуваючи в меншості – на 58-ій хвилині з поля був вилучений Огбу ("Славія"). Ще один гол господарів скасував суддя після перегляду відеоповтору.

"Дніпро-1" грав без свого колишнього нападника Довбика, який перейшов у чемпіонат Іспанії.

Гра-відповідь відбудеться за тиждень, 17 серпня, у словацькому Кошице.

У разі програшу за сумою двох матчів "Дніпро-1" спуститься іще на щабель нижче, у Лігу Конференцій, де зіграє в плей-оф кваліфікації проти польського "Леха" або словацького "Спартака" з Трнави.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme