Клуб з Дніпра поразкою відкрив для себе Лігу Чемпіонів з футболу

СК "Дніпро-1" поступився грецькому "Панатінаїкосу" у своєму першому матчі у найбільш престижному футбольному європейському клубному турнірі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Клуб з Дніпра поразкою відкрив для себе…
Фото: СК "Дніпро-1".

СК "Дніпро-1" першим серед українських клубів почав свій шлях у європейських кубках сезону 2023/2024 років. Підопічні тренера Олександра Кучера дебютували в другому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів УЄФА матчем проти грецького "Панатінаїкоса".

Про це повідомляє Depo.ua.

Зустріч, яка відбулася увечері 25 липня на номінально домашньому для українців полі, у словацькому місті Кошице, завершилася поразкою "Дніпра-1" з рахунком 1:3.

Першу гру у Лізі Чемпіонів "Дніпро-1" провів без одного з ключових своїх футболістів, півзахисника Олександра Піхальонка, і без новачка команди – голкіпера Євгена Волинця: у воротах грав 19-річний Яків Кінарейкин.

На 10-й хвилині "Панатінаїкос" відкрив рахунок: простріл з флангу замкнув нападник Шпорар. У першому таймі гра відбувалася практично без моментів для дніпрян. Ближче до кінця гри українці отримали чи не єдиний реальний шанс зрівняти рахунок, однак удар півзахисника Валентина Рубчинського не досяг мети.

І майже відразу, на 74-й хвилині, "Панатінаїкос" подвоїв рахунок. Джурічич дальнім ударом з-за меж штрафного пробив у кут воріт.

Третій гол греки забили з пенальті, після порушення Мірошніченка на Хуанові Карлосу. 11-метровий реалізував Яннідіс.

На останніх хвилинах "Дніпро-1" таки врятувався від "сухої" поразки: гол престижу на рахунку Танчика.

Матч-відповідь "Панатінаїкос" - "Дніпро-1" відбудеться у вівторок, 1 серпня, у Греції.

У разі поразки за результатом двох поєдинків "Дніпро-1" опуститься на щабель нижче, на наступний за престижністю єврокубковий турнір – до третього відбіркового етапу Ліги Європи, де зіграє з чеською "Славією" з Праги за право брати участь у основній сітці Ліги Європи.

Нагадаємо, завтра, у четвер, 27 липня, другий український клуб, полтавська "Ворскла", стартує в єврокубках. Полтавці зіграють із грузинською "Ділою".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme