Українські дзюдоїсти бойкотуватимуть чемпіонат світу: На змагання допустили представників країн-агресорок

Через позицію Міжнародної федерації дзюдо головний турнір сезону пройде без наших спортсменів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські дзюдоїсти бойкотуватимуть чем…
Лідерка збірної України з дзюдо Дар'я Білодід вважає, що допускати на змагання представників агресорів неприпустимо. Фото: Getty Images.

Збірна України із дзюдо бойкотуватиме чемпіонат світу із цього виду спорту. Про це "Суспільне Спорт" повідомив головний тренер команди Віталій Дуброва, передає Depo.ua.

Це рішення ухвалене у відповідь на дії Міжнародної федерації дзюдо (IJF). Вчора, 29 квітня, в останній день подачі заявок на чемпіонат світу, міжнародна федерація оголосила про дозвіл брати участь у світовому чемпіонаті представникам росії і білорусі – у нейтральному статусі.

Виступати на змаганнях зможуть лише ті дзюдоїсти зі згаданих держав, які пройдуть перевірку на предмет відсутності "пропаганди війни", зокрема, у їхніх соцмережах. Цю перевірку здійснюватиме "незалежна" компанія, йдеться у заяві IJF.

Цього ж дня росіяни подали заявку на участь у ЧС-2023 з дзюдо: команду країни-агресорки зареєстрували як "Індивідуальних нейтральних атлетів". При цьому у російській збірній присутні представники спортивного клубу російської окупаційної армії цска. Також організатори чемпіонату світу зареєстрували для участі в турнірі двох атлетів з білорусі із порушенням принципів відбору.

Зазначимо, як раніше повідомляв Depo.ua, це уже вдруге Міжнародна федерація дзюдо повертає росіян і білорусів на татамі. Уперше це сталося влітку 2022 року. Внаслідок цього рішення Україна бойкотувала кілька міжнародних турнірів, після чого у вересні 2022 року представників агресорів знову відсторонили від змагань.

Чемпіонат світу із дзюдо відбудеться з 7 до 13 травня у місті Доха (Катар). Окрім власне медалей, цей турнір має значення відбіркового на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme