UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

російським та білоруським дзюдоїстам дозволили брати участь у змаганнях

Міжнародна федерація дзюдо вирішила дозволити росіянам та білорусам брати участь у змаганнях під нейтральним прапором

Журналіст відділу новин
російським та білоруським дзюдоїстам доз…
володимир путін

Про це йдеться на сайті організації, передає Depo.ua.

Там запевняють, що до змагань допускатимуть лише тих росіян, які не займалися пропагандою російської агресії. Для перевірки біографії вирішили залучити незалежну компанію.

Міжнародна федерація дзюдо заявляє, що вона є інклюзивною організацією, діяльність якої спрямована на "просування та захист дзюдо як мирного засобу дотримання прав людини та підтримки міжнародної єдності, дружби та миру".

"Ми твердо виступаємо проти всіх форм агресії, дискримінації, війни чи загибелі людей. Ми твердо віримо, що кожен має право займатися спортом незалежно від етнічної приналежності, релігії чи статі. Спорт — це головний міст для діалогу та примирення", — запевнила організація.

Це вже не перший випадок, коли Міжнародна федерація дзюдо повертає росіян та білорусів до змагань. Уперше це сталося влітку 2022 року. Як пише "Суспільне Спорт", після цього Україна вирішила бойкотувати змагання, і зрештою у вересні спортсменів з росії і Білорусі знову відсторонили.

У квітні тренер збірної України Віталій Дуброва заявляв, що українці планують бойокотувати змагання знову, якщо росіян і білорусів ще раз допустять.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme