Україна вже на старті втратила одну з двох команд у Лізі Чемпіонів УЄФА

Футболісти "Дніпра-1" скаржилися на погане ставлення господарів матчу в Афінах, двічі забили, стільки ж пропустили і втратили голкіпера.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна вже на старті втратила одну з дв…
Форвард Артем Довбик може попрощатися з "Дніпром-1" після матчу в Афінах. Фото: сайт СК "Дніпро-1".

У груповому раунді найбільш престижного клубного турніру в Європі, Ліги чемпіонів УЄФА, другий рік поспіль Україна матиме лише один клуб – донецький "Шахтар" почне виступи з групової стадії у вересні.

Теоретичний шанс отримати другу команду в ЛЧ було втрачено вчора, 1 серпня, коли СК "Дніпро-1" поступився у другому раунді кваліфікаційного відбору до Ліги чемпіонів. За підсумками двох матчів українська команда програла грецькому "Панатінаїкосу". Перша гра у Словаччині тиждень тому завершилася з рахунком 1:3 на користь греків. Учора ж, 1 серпня, на стадіоні в Афінах команди зіграли внічию – 2:2 (1:1), інформує Depo.ua.

Тож дебют СК "Дніпро-1" у Лізі Чемпіонів став невдалим. Шанс виступити у цьому турнірі дніпряни отримали, посівши друге місце у чемпіонаті України 2022/23 років.

У день матчу представники української команди повідомили про харчове отруєння гравців і персоналу: стало зле 15 представникам "Дніпра-1", з яких 8 футболістів. Штаб дніпрян планував офіційно скаржитися на господарів-греків офіційному делегату УЄФА. Втім, до початку матчу постраждалі гравці встигли відновитися та увійшли до заявки.

Однак цей інцидент міг відбитися на остаточному результаті гри. "Деяким футболістам було погано в роздягальні, і вони виходили на другий тайм. Захиснику, якого ми замінили в другому таймі, було погано. Він вже не міг грати далі. Сьогодні на полі було багато гравців, які були отруєні", - цитує головного тренера українців Олександра Кучера Суспільне Спорт.

Як і у першій грі у словацькому Кошице, "Панатінаїкос" відкрив рахунок. На 15-ій хв. Шпорар, який забивав і у першому поєдинку, вразив ворота голкіпера Євгена Волинця.

Та вже на 24-ій хвилині "Дніпро-1" несподівано забив свій гол. Нападник Артем Довбик продемонстрував індивідуальну майстерність, самотужки пройшов кількох суперників і влучно пробив у дальній кут воріт "Панатінаїкоса".

До речі, цей поєдинок може стати останнім для Довбика за дніпровську команду: ЗМІ поширюють інформацію про перехід форварда до іспанської "Жирони", де вже грає колишній київський динамівець Віктор Циганков.

Забитий гол відродив надії українських вболівальників. "Дніпро-1" почав грати більш розкуто і винахідливо, ніж доти, а греки розгубилися.

Ще перед перервою українці втратили голкіпера: ліквідовуючи вихід сам на сам, Волинець отримав удар ногою в голову від Паласіоса і покинув поле на ношах. Пізніше стало відомо, що воротар вибув на кілька тижнів – у нього діагностований струс мозку і є глибокий поріз на шиї.

Другий тайм почався з атак гостей. На 54-ій хвилині захисник "Дніпра-1" Едуард Сарапій ударом головою після кутового зробив рахунок 1:2. Дніпрянам потрібно було відіграти ще один м'яч.

І тут, на жаль, дався взнаки недостатній досвід міжнародних матчів у українців і брак класу у низки гравців. Дніпряни вдруге пропустили від греків, і знову відзначився Шпорар.

А коли на 75-ій хв. "Дніпро-1" залишився у меншості (дуже спірну червону картку отримав від німецького судді півзахисник Володимир Танчик) результат двобою став очевидним.

За сумою двох ігор до наступного раунду кваліфікації Ліги Чемпіонів пройшла грецька команда: далі вона зустрінеться із насправді сильним суперником, французьким "Марселем".

"Дніпро-1" ж виступить у кваліфікації Ліги Європи, де зіграє із празькою "Славією". Матчі відбудуться 10 і 17 серпня. Якщо невдача спіткає українців і тут, у такому разі "Дніпро-1" впаде ще нижче, до плей-оф кваліфікації Ліги конференцій УЄФА.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme